News Flash:

Zece alimente pe care le tii in frigider, desi nu ar trebui

28 Martie 2015
3654 Vizualizari | 1 Comentarii
Unele produse cosmetice se pastreaza mai bine la rece, de exemplu, crema pentru conturul ochilor, dar, pentru a le face loc in frigider, ar trebui sa scoti anumite alimente care se conserva foarte bine la temperatura camerei.
De la fructe si legume care au nevoie sa se mai coaca pana la produse care contin deja conservanti, prezentam mai jos topul celor zece alimente pe care nu ar trebui sa le depozitezi in frigider, potrivit becomegorgeous.com.
Banane
Singurul motiv pentru care bananele ar trebui depozitate in frigider este incetinirea procesului de coacere. Insa temperatura rece innegreste coaja acestora. In plus, fructele pastrate alaturi de banane in frigider se pot coace mai repede. Nu le depozita in pungi din plastic si nici in cutii din plastic, decat daca doresti sa accelerezi procesul de coacere.

Cat timp pot fi pastrate alimentele in frigider astfel incat sa nu te imbolnavesti 
Untul de arahide
Desi untul de arahide natural, facut in casa, trebuie pastrat la rece, cel obisnuit, cumparat de la magazin, poate fi pastrat in camara mai multe luni dupa desigilare. Ai grija insa sa folosesti tacamuri curate de fiecare data si sa nu lasi firimituri in borcan.
Cartofii
Nu se lasa la soare si nu se pastreaza in frigider. Temperaturile reci transforma amidonul din cartofi in zahar, iar gustul lor se va modifica. In plus, coaja acestora se va innegri in timpul gatirii.
Mierea
Utilizata drept conservant de mii de ani, mierea este unul dintre alimentele care nu trebuie tinute in frigider. Temperatura rece determina cristalizarea mierii, care poate fi totusi in continuare consumata, potrivit adevarul.ro.
Ceapa
Cea mai potrivita metoda de a depozita ceapa este pastrarea acesteia intr-un loc aerisit, la temperatura camerei. Temperatura rece determina mucegairea si inmuierea cepei.

FOTO - Cum sa depozitezi corect fructele si legumele 
Avocado
Ca si bananele, avocado nu se pastreaza in frigider. Pentru a se coace, avocado trebuie pastrat la temperatura camerei. Odata ce procesul de coacere este complet, avocado se lasa in frigider, iar, daca se foloseste doar jumatate, se lasa samburele in cealalta.
Gemul
Zaharul este un conservant natural, iar cele mai multe gemuri sunt protejate si de acizii din fructe. Un borcan cu gem se poate pastra in camara mai multe luni de la desigilare.
Painea
Singurul motiv pentru care painea poate fi depozitata in frigider este acela de a-i prelungi perioada de valabilitate, insa acest lucru nu impiedica modificarea texturii si a gustului acesteia.
Cafeaua
Se pastreaza in recipiente etanse, in camara. Cafeaua pastrata in frigider isi pierde gustul si poate deveni umeda.
Uleiuri
Uleiurile vegetale devin tulburi si mai vascoase daca sunt depozitate in frigider, insa, odata scoase la temperatura camerei, isi recapata densitatea. Totusi, uleiurile pastrate prea mult timp in camara pot rancezi. Uleiurile din nuci sunt singurele care trebuie pastrate la frigider, pentru ca au un termen de valabilitate mai mic decat cele vegetale.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

produse cosmetice crema alimente fructe legume conservanti frigider
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Daniel  | #3631
Oferte de lucru pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza in timpul liber, part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul -Info- la adresa: podan99@gmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2035 (s) | 34 queries | Mysql time :0.053488 (s)