News Flash:

Zaharul ne distruge tenul si ne imbatraneste mai repede

23 Mai 2016
1406 Vizualizari | 0 Comentarii
Zaharul sub orice forma ar fi influenteaza actiunea colagenului si a elastinei doua substante care sustin tineretea si supletea pielii. Astfel, potrivit theindependent.com consumul de de alimentele care au un indice glicemic ridicat duce la cresterea rapida a glicemiei si la fluctuatii rapide ale insulinei. 
In timp, asta poate duce la rezistenta la insulina si chiar diabet, care accelereaza procesul de imbatranire. Potrivit dermatologului Tamara Griffiths de la Asociatia Dermatologilor din Marea Britanie, alimentele dulci stimuleaza o reactie chimica in corp numita glicare si care produce imbatranirea mai rapida, noteaza adevarul.ro. Alaturi de zahar, si faina alba determina cresterea brusca a glicemiei si stimuleaza recatiile inflamatorii din corp, marind riscul aparitiei ridurilor. 
Alti cercetatori atrag atentia ca pe langa faptul ca imbatranesc, produsele cu indice glicemic mare cresc productia de sebum ducand la acne, mai ales in situatia in care exista déjà tendinta de ingrasare a tenului. Ca si in alte situatii, cheia unei alimentatii sanatoase este consumul moderat de zahar si nu excluderea in totalitate a acestui aliment din dieta. Aceasta inseamna maximum 3 lingurite de zahar pe zi in cazul adultilor sanatosi si maximum 40 grame in cazul copiilor cu varste intre 7 si 10 ani (echivalentul a 10 lingurite), incluzand aici si dulciurile si 70 de grame in cazul celor cu varste intre 11 si 19 ani. Medicii atraga atentia ca sub 2 ani acest aliment nu ar trebui dat copiilor.

zaharul actiunea colagenului tineretea alimentele insulina diabet
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1717 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023933 (s)