News Flash:

Zaharul are si beneficii! Iata care sunt!

17 Aprilie 2018
381 Vizualizari | 0 Comentarii

Zaharul este un aliment controversat, facand obiectul unor discutii aprinse intre medicii nutritionisti, avand in vedere faptul ca unii il recomanda in dieta zilnica, in anumite doze care nu pericliteaza sanatatea, iar altii sustin ca se poate trai foarte bine fara macar un gram de zahar in alimentatie. In schimb, in domeniul infrumusetarii, zaharul este un ingredient folosit foarte des in compozitia mastilor cosmetice si al produselor exfoliante, pentru epilat si chiar ca element esential folosit in lupta cu ridurile si pierderea fermitatii pielii.

Putin inseamna bine

  • -  zaharul, in special cel brun, este o sursa bogata de energie si stimuleaza buna dispozitie
  • -  glucidele sunt esentiale pentru buna functionare a creierului, care necesita un aport constant de glucoza (140 g glucoza zilnic).
  • -  o cantitate potrivita de glucide favorizeaza activitatea cerebrala, memoria, viteza de reactie si atentia. Spre exemplu, o singura particica de ciocolata sau un suc dulce de fructe au un efect tonic
  • -  rezervele de glicogen din ficat si muschi sunt limitate, iar epuizarea lor aduce cu sine instalarea starii acute de oboseala
  • -  persoanele care consuma zahar in limite normale au tendinta sa excluda grasimile rele din alimentatie. Glucidele sunt cunoscute, pentru ca regleaza apetitul si favorizeaza satietatea.

Compozitia zaharului

100 de grame de zahar contin 387 de calorii, 100 de grame de glucide, 0,019 mg de vitamina B2, 1 mg de calciu, cupru  (0,043 mg), fier  (0,06 mg), mangan, fosfor  (2 mg), potasiu  (2 mg), sodiu, zinc, zaharoza (100 g) si apa (0,04 g).

Zaharurile, o redutabila arma antirid

Studiile recente efectuate pe glicani-structuri complexe ale celulelor corpului uman-reabiliteaza contributia zaharurilor si lanseaza un concept de ingrijire revolutionar a pielii mature, o abordare antiaging globala bazata pe glicobiotehnologie. Zaharurile complexe care se regasesc in celule nu au numai rol energetic si structural. “Ne aflam in plin proces de declarare a nobletei zaharurilor, iar cercetarile asupra acestor molecule fabuloase reprezinta doar inceputul”, declara Gérard Redziniak, inventator si consultant stiintific in cosmetologie, viitorul presedinte al IFSCC* Congress, Paris, 2014.

Glicanii sunt zaharuri complexe esentiale pentru comunicarea dintre celulele corpului uman, insa odata cu inaintarea in varsta, eficienta acestora este mult diminuata. Pe piata, aceasta inovatie de ultima generatie se regaseste in compozitia gamei GlykoLift, crema si serum, restabileste comunicarea dintre celulele pielii si transmite catre fibroblasti mesajul de productie a colagenului, ajutand pielea sa-si recapate fermitatea, elasticitatea si supletea. Totodata, reface microrelieful pielii cu reducerea ridurilor, imbunatateste textura pielii mature, fragile si subtiri.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zaharul aliment
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1520 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026080 (s)