News Flash:

Vrei sa scapi de racelile de sezon? Iata ce este recomandat sa mananci

25 Martie 2013
1428 Vizualizari | 0 Comentarii

Usturoiul e in topul legumelor cu efect terapeutic. Dezavantajul e ca, daca-l mancam in timpul zilei, la locul de munca sau la scoala vom pasi brat la brat cu damful sau. Vom gasi noi portite, dupa-amiaza sau seara, sa rontaim un catel-doi sau sa intindem o bucata de pui, de peste, un dovlecel fript in mujdei. Cand sunt epidemii de gripa, e indicat sa mancam usturoi zilnic. E bun nu doar prin efectul preventiv, ci si terapautic, in cazul tusei, al gripei, al bronsitei. Unde mai pui ca nu te apara doar de boli, ci si de vampiri!

Ceaiurile caldute de plante, indulcite cu miere, sunt recomandabile seara deoarece, pe langa eficienta lor contra atator afectiuni, iti dau si un somn mai lin. Iar daca bei doua ceaiuri pe zi, e foarte bine, oricum organismul are nevoie de lichide.

Fructele, bogate in vitamine, ne dau energie, tonus, imunitate sporita in lupta cu microbii. Fresh-ul e o bautura la moda, il putem bea inclusiv in baruri. Sucul natural de portocale nu doar ca e cel mai bun pentru organism, dar si cel mai usor de preparat. In lipsa unui storcator electric, muncim cu doua minute mai mult si il obtinem gratie ustensilei aceleia din plastic, nu costa mai mult de doi lei. Kiwi-ul e cel mai bogat in vitamina C.

Fie din carne de pui sau curcan, fie din legume vom face supa si o vom consuma calda. Obligatoriu vom manca supa daca am racit, remediaza problemele respiratorii si calmeaza.

Carnea. Continutul ei de proteine e ceea ce ne trebuie nu doar intr-o alimentatie echilibrata, dar mai ales pentru intarirea imunitatii in fata bolilor. Carnea de pui si de curcan, fripta pe gratar, coapta sau fiarta e recomandabila acestei diete. De asemenea, pestele. La capitolul alimente de origine animala intra pe lista si produsele lactate si ouale (fierte).

Legumele si fructele. Unii sunt vegetarieni, plus ca suntem in post. Proteinele pe care le-am fi gasit in carne le extragem din cereale integrale, soia, fasole uscata, spanac, masline negre, alune, nuci, seminte. Retineti, daca nu consumati nici carne, nici ovo-lactate, e obligatoriu ca-n meniul vostru sa se regaseasca zilnic produse din lista de mai sus!

Legumele proaspete. Mai ca nu exista dieta fara asa ceva... La noi, nu va exista masa, dintre cele cinci pe care le vom lua zilnic, sa nu contina ori legume, ori fructe. Putem manca legumele crude, in salate cu putin ulei de masline si zeama de lamaie, le putem prepara la aburi sau pe gratar.

Micul dejun:
un pahar de suc de fructe proaspete baut pe stomacul gol
un ou fiert, o felie de branza, masline, o rosie
fulgi de porumb cu lapte.
Prima gustare:
o felie de paine prajita cu unt
un ceai de tei
un mar.
Pranzul:
supa de dovlecei
piept de pui cu spanac
o banana.
A doua gustare:
O lingura, doua de fasole batuta (cu ceapa, daca nu mai iesim in oras)
nuci sau alune
un pahar de iaurt.
Cina:
peste la gratar cu mujdei de usturoi
un cartof fiert
un ceai de menta.

Meniul acesta reprezinta doar o varianta dintre sutele posibile. Il vom lua cu paine integrala – o felie, cel mult doua la o masa – si ne vom adapta in functie de programul unei zile; daca nu putem lua cu noi supa la serviciu, de exemplu, o vom manca seara si vom face mici permutari. Nu consumam bauturi carbogazoase, prajit sau gras. Dieta n-o tinem o perioada prestabilita, dar e preferabil s-o urmam in cea mai mare parte a sezonului rece. Iar daca nu ne vom lepada de ea nici dupa aceea, n-o sa strice nici la sanatate, nici la silueta.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

usturoiul vitamina c carnea legumele proaspete bauturi carbogazoase
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1881 (s) | 23 queries | Mysql time :0.051274 (s)