News Flash:

Vrei sa ai un ficat sanatos, fara toxine? Iata cateva remedii

17 Aprilie 2014
3878 Vizualizari | 0 Comentarii

Tinctură de păpădie – este o reţetă foarte utilă, datorită multiplelor sale efecte radicale. E bine s-o aveţi mereu la îndemână. Se iau 4-5 rădăcini şi 4-5 frunze de păpădie, se toacă mărunt şi se macerează în 0,5 l ţuică, timp de 7 zile, la răcoare şi întu­neric. Periodic se agită. Apoi se stre­coară şi se păstrează în frigider. Se bea tinctura strecurată, de 3 ori pe zi, câte 25 picături, cu 30 de minute înainte de masă. O cură durează 2-4 luni, în funcţie de starea vaselor. De regulă, se prepară un litru de tinctură. Cura se face câte o lună, cu pauză de 7 zile.

Tinctură de floarea-soarelui – Se amestecă o frunză tocată, petalele de la o pălărie de floarea-soarelui şi o mână de seminţe curăţate şi râşnite. Se macerează totul în 500 ml ţuică. Se administrează ca în reţeta precedentă, timp de 3-4 luni, cu pauze.

Vezi si: Ochii ingalbeniti pot fi un semn al unei boli de ficat, hepatita sau ciroza! 

Usturoi şi lămâie – 2 lămâi se spală cu apă clocotită, se taie, se curăţă de seminţe şi se dau prin maşina de tocat, cu tot cu coajă. Se curăţă şi se toacă 2 căpăţâni de usturoi, se amestecă cu lămâia şi cu 500 g miere de albine. Borcanul cu amestec se ţine la frigider. Se mănâncă câte o linguriţă, dimineaţa şi seara, înainte de masă. Concomitent cu curăţarea vaselor, este o pro­filaxie eficientă pentru deficitul de vitamine din timpul iernii, atunci când organismul are nevoie de sprijin pentru a consolida sistemul imunitar slăbit.

Vezi si: Cum sa detoxifiem un ficat bolnav

Amestecuri de plante

1. Se amestecă câte 6 linguri de podbal, sunătoare şi fructe de măceş, câte 3 linguri de talpa-gâştii, seminţe de mărar şi frunze de fragi. Se ia o lingură din acest amestec şi se infuzează în 250 ml de apă fierbinte, timp de 40 minute. Infuzia strecurată se bea în 3 reprize, înainte de mese, în cure de 27 zile, cu pauze de 7 zile.

Vezi si: Premiera medicala in Romania: ficat impartit intre doi pacienti 

2. Se amestecă câte 6 linguri de mentă, sunătoare şi coada-calului, 3 linguri rădăcină de păpădie, 4 linguri frunze de sălcioară şi câte 2 linguri de păducel şi scoruş de munte. Se prepară ceaiul ca în reţeta precedentă. (Sunătoarea nu e recomandată persoanelor cu tensiune arterială crescută.)

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

detoxifierea ficatului papadie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1680 (s) | 24 queries | Mysql time :0.032561 (s)