News Flash:

Vitamina D si cancerul de san

21 Martie 2016
1336 Vizualizari | 0 Comentarii
De la inceputul anilor 2000, cercetarile stiintifice cu privire la efectele vitaminei D au luat amploare. Pana la sfarsitul anului 2012, existau aproape 34.000 de studii publicate cu privire la efectele vitaminei D si exista peste 800 de referinte in literatura de specialitate care arata ca vitamina D este eficienta impotriva cancerului.

Potrivit lui Carole Baggerly, fondator al GrassrootsHealth, aproximativ 90% din cancerele de san pot fi de fapt legate de deficitul de vitamina D.

11 boli comune asociate cu deficitul de vitamina D

O meta-analiza a cinci studii publicate in numarul din luna martie 2014 a revistei Anticancer Research a constatat ca pacientele diagnosticate cu cancer de san care au avut un nivel ridicat de vitamina D au avut de doua ori mai multe sanse de a supravietui, comparativ cu femeile cu un nivel scazut de vitamin D.

Studiul care a durat 9 ani a inclus peste 4500 de paciente cu cancer de san. Grupul cu o valoare a vitaminei D plasmatica crescuta au avut un nivel mediu de 30 nanograme pe mililitru (ng / ml). Femeile din grupul seric scazut au avut in medie 17 ng / ml.

Vitamina D are o serie de efecte anticanceroase, inclusiv promovarea mortii celulelor canceroase, cunoscuta sub numele de apoptoza, si inhibarea angiogenezei (dezvoltarea vaselor de sange care alimenteaza o tumoare). Conform dr. Garland:

"Atata timp cat receptori de vitamina D au fost prezenti, cresterea tumorii a fost impiedicata si s-a oprit extinderea vaselor de sange care o alimentau. Receptori de vitamina D nu se pierd pana cand tumora este foarte avansata. Acesta este motivul pentru care rata de supravietuire este mai mare la pacientii ale caror niveluri sanguine de vitamina D sunt mari."

5 semne clare ale deficientei de vitamina D

Cercetatorii cer medicilor ca monitorizarea vitaminei D si optimizarea ei sa faca parte din standardul de ingrijire al cancerului de san si recomanda ca pacientelor cu cancer de san sa li se restabileasca nivelul de vitamina D la un interval normal de 30 - 80 ng / ml. In conformitate cu concluziile prezentate, aveti nevoie de cel putin 30 ng / ml 25-hidroxivitaminei D (25 (OH) D) pentru a preveni cancerul sa se raspandeasca. Alte cercetari sugereaza ca un nivel la fel de ridicat ca 80 ng / ml este foarte bun.

Doza de vitamina D necesare prevenirii cancerului de san
In 2011 o echipa condusa de dr. Garland a constatat ca un nivel de vitamina D de 50 ng / ml este asociat cu un risc cu 50 % mai mic de cancer de san. In mod similar, un studiu din 2007 publicat in American Journal of Preventive Medicine a concluzionat ca un nivel de vitamina D mai mare de 33 ng / ml a fost asociat cu un risc cu 50 % mai mic de cancer colorectal.

La acel moment, oamenii de stiinta au descoperit ca pentru a atinge nivelul de protectie vitamina D trebuie administrata intr-o cantitate mai mare decat se credea. Pentru a ajunge la un nivel minim de protectie de 40 ng / ml de vitamina D, participantii la studiu au trebuit sa ia de la 1.000 UI la 8.000 UI de vitamina D3 pe o zi, departe de doza zilnica recomandata de 600 UI de vitamina D pentru adulti.

Doza suplimentara care a asigurat ca 97,5 % din pacientii participanti la studiu au atins un nivel seric de 25 (OH) D de cel putin 40 ng / ml a fost de 9600 UI / zi. De asemenea, acest studiu a ajuns la concluzia ca aportul de pana la 40.000 UI pe zi este putin probabil sa conduca la toxicitatea vitaminei D.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1748 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021297 (s)