News Flash:

Vitamina aceasta scade riscul de cataracta cu 30%

27 Martie 2016
1425 Vizualizari | 0 Comentarii
Cataracta este o afectiune oftalmologica, frecventa, ce determina scaderea progresiva a vederii prin pierderea transparentei cristalinului. Studiile arata ca aproximativ 70% dintre persoanele de peste 65 de ani sufera de aceasta afectiune, existand insa cazuri in care aceasta afectiune poate fi intalnita si la persoane mai tinere.

Cercetatorii au descoperit ca dupa varsta de 60 de ani, o dieta bogata in vitamina C reduce riscul dezvoltarii cataractei cu 30%. Un studiu publicat in Ophtalmology este primul de acest gen care indica faptul ca alimentatia si modul de viata joaca un rol poate la fel de important precum genetica in ceea ce priveste aparitia acestei tulburari de vedere.

Cum iti faci acasa propriul supliment cu vitamina C


Vitamina C previne oxidarea care afecteaza cristalinul
Cercetatorii au analizat datele a mai mult de 1 000 de perechi de gemeni din Marea Britanie care au raspuns unui chestionar despre obiceiurile alimentare, cu scopul de a monitoriza aportul de vitamine C, A, B, dar si aportul de zinc si cupru. Apoi le-a fost masurata opacitatea cristalinului si stadiul cataractei mai intai la 60 de ani si apoi 10 ani mai tarziu.

Potrivit rezultatelor, consumul de alimente care contin vitamina C a fost asociat unei reduceri cu pana la 20% a riscului de cataracta. Dupa 10 ani, riscul era si mai redus, cu pana la 33%, la femeile care consumau alimente bogate in vitamina C.

Fructul care are de 40 de ori mai multa vitamina C decat portocalele si de 70 de ori mai mult licopen decat rosiile

cataracta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1846 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029777 (s)