News Flash:

Vinul, mai daunator decat berea

10 Decembrie 2010
3165 Vizualizari | 0 Comentarii
Vinul mai daunator decat berea
Consumul de vin provoaca mai multe stricaciuni in creier decat berea sau bauturile alcoolice tari, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii germani de la Universitatea din Gttingen.

Conform acestora,vinul afecteaza hipocampul, zona asociata memoriei si orientarii spatiale, una dintre primele regiuni din creier vizata de degenerare in maladia Alzheimer. Rezultatele acestui studiu ii privesc mai ales pe consumatorii de alcool din clasa medie, majoritatea fiind convinsi ca vinul este benefic pentru sanatate.

Femeile sunt mai expuse

De asemenea, femeile sunt cele mai afectate, ele avand tendinta de a bea mai frecvent vin decat bere. Psihiatrii germani au mai descoperit ca persoanele care prefera berea prezinta in organism cel mai mic nivel de homocisteina, un compus asociat cu infarctul, accidentul cerebral, atrofierea creierului si dementa. Cercetatorii cred ca nivelul homocisteinei este redus de doua ingrediente din bere, vitaminele B si folatul (acidul folic). Pe de alta parte, consumul moderat regulat de vin a fost asociat cu reducerea colesterolului si a tensiunii arteriale. Vinul contine o molecula, rezveratrol, ce poate preveni maladiile cardiace, accidentele cerebrale si cancerul.

Un studiu publicat anul trecut sustine insa ca persoanele care consuma zilnic un pahar cu vin prezinta cu 10% mai multe probabilitati de a dezvolta un cancer de colon.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1837 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022217 (s)