News Flash:

Vinul din flori de ciubotica cucului, leac in bolile de inima

25 Ianuarie 2011
7672 Vizualizari | 0 Comentarii

Ciubotica cucului face parte din familia Primulaceae si este foarte raspandita in tara noastra. Este o planta erbacee cu flori de culoare galben-aurie care are numeroase efecte terapeutice: fluidifica secretiile bronhice, bun emolient, expectorant, antispastic, sedativ, sudorific, decongestionant, cicatrizant, hemostatic, regleaza si curata sistemul venos. Are rol dilatator pentru vene. La unele persoane pot apare reactii de intoleranta manifestate prin alergii.


Mod de preparare si administrare:
1. Ceai: 2 lingurite de planta maruntita se va pune la 250 ml apa clocotita. Se va lasa timp de 15 minute acoperit apoi se va consuma de 3 ori pe zi cate o cana.
2. Decoct: 1 lingurita de radacina se pune in 250 ml apa. Se va fierbe timp de 5 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, fiind eficient in bronsita. Extern, se va folosi cantitatea dubla de planta.
3. Vin - recomandat mai ales pentru afectiunile inimii si venelor ca si pentru defectele de circulatie ale sangelui. Se va cauta un vin alb dulce, de buna calitate, preferabil din struguri care nu au fost stropiti cu chimicale. Se vor pune la 1 litru de vin 4 linguri de flori maruntite.

Este preferabil sa se foloseasca flori proaspete, caz in care se vor pune 5-6 linguri de flori maruntite. Se lasa timp de 8 zile agitand des. Se strecoara apoi si se complecteaza pana la un litru cu vin. Se poate ca odata cu florile sa se puna si 2 linguri de radacina de patrunjel tocata marunt, caz in care este mult mai eficient. Se va lua cate o lingura cu 30 de minute inainte de mese de 3 ori pe zi in cure de lunga durata.

4. Sirop din radacina- se macina fin cu rasnita de cafea radacini uscate sau proaspete. Se va umple un borcan cam 1\3, dupa care se adauga miere poliflora, pana se umple borcanul. Se amesteca bine zilnic. Se tine inchis la temperatura camerei. Dupa 4 saptamani se poate administra fara a se mai strecura. 

Ciubotica cucului se pe poate folosi la urmatoarele afectiuni: afectiuni renale sau vezicale, afte, ameteala, apoplexie, ascita, boli de piept si gat, bronsite, calculi vezicali sau biliari, cefalee, contractii de natura nervoasa, astenii, contuzii, depresii, dureri de cap, dureri de ochi, echimoze, friguri, febra, ganglioni inflamati, gripa, guturai, hidropizie, inflamarea cailor respiratorii, insomnie, isterie, laringita, litiaza urinara, inflamatii ale miocardului (vin), migrene, nervozitate, nevralgii, plagi, pneumonie, raceala, reumatism, rinite, rino-sinuzite, tuse de orice etiologie, tulburari gastro- intestinale, ulceratii, umflaturi, varice (regleaza si curata circulatia venoasa), varsaturi, vertij.

Citeste si: 

Ceaiul verde si cel alb va tin la distanta de bolile de inima 

Remediu cu nuci pentru bolnavii de inima  

ciubotica cucului ceai decoct bronsita vin
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1472 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020121 (s)