News Flash:

Verdictul cercetatorilor: Boabele de cacao sunt super-fructe

8 Februarie 2011
5302 Vizualizari | 0 Comentarii

Pudra de cacao si ciocolata neagra si-au intarit renumele dupa ce un studiu recent a demonstrat ca este mai bogata in atioxidanti decat fructe precum afinele sau coacazele.

Ciocolata neagra si cacaua au mai multi polifenoli si flavonoide decat fructele, potrivit cercetatorilor de la Centrul pentru Nutritie si Sanatate Hershey. Dr. Debra Miller, autorul studiului, a selectat boabe de cacao, ciocolata neagra si o varietate de fructe, legume si sucuri de fructe. Fiecare aliment in parte a fost analizat pentru a determina nutrientii benefici pentru sanatate.

Studiul a concluzionat ca ciocolata si cacaua sunt mai bogate in antioxidanti, in special polifenoi si flavonoide, decat coacazele si afinele - recunoscute pentru aceste calitati. „Boabele de cacao pot fi considerate super-fructe, pentru ca au o valoare nutritiva ridicata", sustine dr. Miller.

Cercetatorii au subliniat inca o data rolul flavonoidelor si al polifenolilor: mentin sanatatea vaselor de sange, reduc riscul aterosclerozei, apara organismul de radicalii liberi, protejeaza creierul si inima. Dr. Miller sustina ca procesul de alcalinizare (are rolul de a neutraliza acizii din boabele de cacao, eliminand astringenta si conferind produsului o aroma mai buna) elimina insa multe dintre benefiicii.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

boabele de cacao
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1511 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013963 (s)