News Flash:

Vaccinarile copiilor din schema obligatorie se vor face la medicul de familie

19 Ianuarie 2014
986 Vizualizari | 0 Comentarii
Vaccinarile copiilor din schema obligatorie se vor face la medicul de familie, la fel si consultatiile preventive, acestea din urma avand rol în cresterea si dezvoltarea copilului, nutritia, depistarea riscurilor si interventia în acest sens si includ evaluarea copilului la intrarea în scoala, a declarat joi secretarul de stat în Ministerul Sanatatii Adrian Pana.

Vezi si: Vaccin anti TBC pentru copii 
 
Potrivit acestuia, consultatiile preventive se refera si la depistarea riscurilor la adolescenti, la consilierea pentru un stil de viata sanatos si la evitarea consumului de alcool, tutun, droguri.
'In pachetul de servicii medicale de baza, consultatiile preventive pentru copii se fac la externarea din maternitate si la 1 luna la domiciliul copilului, apoi la 2, 4, 6, 9, 12, 15, 18, 24, 36 luni si cuprinde si educatia pentru diversificare si continuarea alaptarii pana la 2 ani', a spus Pana.
Potrivit pachetului, consultatiile de preventie se vor face o data pe an de la 4 la 18 ani, iar medicul de familie este cel care face vaccinarile prevazute în schema nationala de vaccinari obligatorie pentru copii.

Vezi si: Vaccin anti-HIV, in faza de testare umana 
 
'Consultatii programate mai complexe, în care se evalueaza starea de sanatate si se identifica posibilele riscuri pentru persoanele care nu au o nicio problema de sanatate, se vor face o data la 3 ani pentru cei sub 40 de ani si o data pe an pentru cei de peste 40 de ani. In cadrul acestor consultatii cu rol de preventie intra atat examinarea propriu-zisa, cat si un set de investigatii la frecventa recomandata pentru grupa de varsta si sex. Consultatia preventiva include si consilierea privind evitarea sau diminuarea riscului. Aceste consultatii de evaluare nu trebuie confundate cu consultatia la medicul de familie pentru probleme de sanatate nou aparute', prevede pachetul de baza.
Pentru o problema noua de sanatate (durere, stare de rau, febra etc) care nu reprezinta urgenta, orice persoana asigurata se va adresa medicului de familie, de cate ori are nevoie.

Vezi si: Vaccin gripal intradermic, aprobat in SUA 
 
Pachetul mai prevede ca medicul de familie consulta pacientul (1-3 consultatii în functie de caz) si îi prescrie un tratament, iar la nevoie îl trimite la analize (1-6 analize), iar daca problema de sanatate nu se poate rezolva de catre medicul de familie, acesta dirijeaza pacientul catre medicul specialist din ambulator sau catre spital, dupa caz. AGERPRES
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vaccin alcool tutun
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1992 (s) | 34 queries | Mysql time :0.048621 (s)