News Flash:

Utilizarea undelor milimetrice in medicina viitorului

22 Iunie 2011
4293 Vizualizari | 0 Comentarii
dr Emil Anton
Actualmente, terapia cu unde milimetrice se utilizeaza pe larg în cele mai vestite clinici si centre stiintifice medicale, la tratarea a peste 120 de maladii: cardiologie, neurologie, oncologie, ginecologie, urologie, pneumatologie, gastroenterologie, chirurgie, farmacologie, pediatrie etc. Terapia milimetrica de intensitate extrem de mica se cristalizeaza ca o metoda tehnologica principal noua, universala si eficienta în tratamentul bolilor cu diverse etiologii

In ultimii 10 - 20 de ani, electromagneto-biologia cu unde milimetrice este considerata drept una dintre principalele tehnologii de noutate, aceasta utilizandu-se acum pe scara larga în medicina,biotehnologie farmaceutica si agricultura moderna. Un rol aparte îi revine radiatiei electromagnetice de frecventa extrem de înalta si intensitate mica la utilizarea acesteia în medicina clinica pentru diagnosticarea, profilaxia si tratarea diverselor maladii. Undele de frecventa extrem de înalta sau undele milimetrice sunt situate în domeniul de frecventa 30 - 300 GHz, corespunzator intervalului de lungime de unda 1 - 10 mm. Problema interactiunii undelor electromagnetice milimetrice cu mediile biologice are un caracter fundamental. Aceasta se datoreaza faptului ca undele milimetrice cosmice sunt absorbite de atmosfera Pamantului.

La prima vedere s-ar fi putut crede ca materia vie a evoluat fara "participarea" undelor electromagnetice milimetrice. Insa organismele vii utilizeaza tot cea ce este util din factorii externi, iar undele milimetrice pot transmite si contribui la prelucrarea unui volum extrem de mare de informatii, lucru necaracteristic pentru alte lungimi de unda (frecvente). Acest fapt a generat ipoteze potrivit carora însesi organismele vii genereaza unde de frecventa extrem de înalta. Unul dintre primii cercetatori care a propus un posibil mecanism de generare a undelor milimetrice de catre organismele vii a fost H. Fröhlich, ilustrul fizician si laureat al Premiului Nobel (1968). Generarea undelor electromagnetice de frecventa extrem de înalta este conditionata de energia metabolismului. Aceste unde sunt coerente si deci se caracterizeaza cu o frecventa, faza, polarizare si vector de unda bine determinat. In oscilatii coerente pot sa se transforme si oscilatiile haotice termice.

Conform lui Fröhlich, sistemele biologice vii genereaza oscilatii polarizationale în domeniul de frecventa caracteristic undelor milimetrice. Energia proceselor vitale în celulele vii se transmite oscilatiilor de dipol local excitate. Datorita fenomenelor neliniare la interactiunea oscilatiilor dipol si legaturii acestora cu undele elastice, are loc tranzitia sistemului într-o stare metastabila cu un singur tip de oscilatii, trecand în starea fundamentala, are loc formarea unui dipol colectiv gigant, ce reprezinta o stare coerenta a obiectului biologic. Aceasta stare cooperativa conditioneaza crearea în sistemele biologice a fononilor bose - condensati în regiunea frecventelor de ordinul 1011 Hz, departe de zona de echilibru termodinamic.

Ideea formarii fononilor bose - condensati în sistemele biologice este de o importanta majora pentru întelegerea proceselor conditionate de interactiunea undelor electromagnetice milimetrice cu organismele vii. Ea a condus la clarificarea mecanismelor de dirijare functionala a principalelor sisteme (nervos, umoral) care asigura homeostazia organismelor vii, inclusiv a celui omenesc, precum si la explicarea diverselor fenomene neliniare si cooperative, care au loc la interactiunea undelor electromagnetice milimetrice cu obiectele biologice. Din punct de vedere metodologic, ideea lui Fröhlich este într-o apropiata concordanta cu modelul de propagare a solitonilor în sistemele biologice dezvoltate de A. Davydov (1973-1982) si de fenomenele cooperative dezvoltate de Moscalenco (1979-1980).

Fara efecte nocive

Dupa un numar impresionant de cercetari stiintifice fundamentale, teoretice, experimentale si aplicative care s-au desfasurat si se desfasoara cu succes în Federatia Rusa, Ucraina, SUA, Germania, Japonia, Franta, Italia, China, Romania s.a.m.d., privind actiunea campului electromagnetic milimetric asupra microorganismelor si animalelor de laborator, în urma cu aproximativ 30 de ani a demarat procesul de utilizare masiva a undelor milimetrice în medicina clinica. Actualmente, terapia cu unde milimetrice se utilizeaza pe larg în cele mai vestite clinici si centre stiintifice medicale, la tratarea a peste 120 de maladii. Desi pana în prezent NU au fost identificate mecanismele fizice, biofizice, biologice si biochimice ale interactiunii undelor milimetrice de mica intensitate cu organismul omenesc cu ajutorul terapiei milimetrice, au fost tratate cu succes milioane de pacienti. Undele milimetrice se utilizeaza, practic, în tot spectrul de patologii: cardiologie, neurologie, oncologie, ginecologie, urologie, pneumatologie, gastroenterologie, chirurgie, farmacologie, pediatrie etc.

In terapia milimetrica se utilizeaza generatoare cu radiatie coerenta si stocastica de intensitati mici si foarte mici care nu conduc la încalzirea tesuturilor organismului omenesc, ceea ce le deosebesc de celelalte aparate fizioterapeutice. Cercetarile experimentale au demonstrat lipsa totala de efecte nocive la interactiunea acestor campuri electromagnetice cu obiectele biologice. In urma investigatiilor clinice s-a constatat:
- caracterul cumulativ al efectului curativ;
- dependenta efectului curativ de suprafata, localizarea si timpul de iradiere utilizat;
- propagarea radiatiei electromagnetice la distante substantiale fata de locul aplicarii;
- propagarea undelor milimetrice are loc numai în organismele vii, iar receptivitatea acestora la campurile electromagnetice externe are loc numai în cazul îmbolnavirii organismului uman;
- stimularea de catre radiatia milimetrica a rezistentei nespecifice a organismului;
- mobilizarea rezervelor compensatorii ale organismului;
- dependenta efectului terapeutic de frecventa campului electromagnetic milimetric extern;
- desfasurarea proceselor terapeutice fara efecte toxice, alergice, reactii adverse s.a.m.d.;
- complementaritatea cu alte tipuri de tratamente: medicamentoase, fizioterapeutice s.a.m.d.;
- posibilitatea utilizarii undelor milimetrice în regim de monoterapie;
- dependenta efectului terapeutic de locul aplicarii radiatiei (punctele biologic active, zonele Zaharin-Ghed);
- terapia milimetrica poseda actiuni antistress, conduce la marirea imunitatii organismului, micsorarea intensitatii sindromului alergic s.a.;
- marirea efectului tarapuetic în conditiile administrarii metodei combinate a terapiei  milimetrice, fizio si chimioterapiei.

In încheiere vom mentiona ca terapia milimetrica de intensitate extrem de mica se cristalizeaza ca o metoda tehnologica principal noua, universala si eficienta în tratamentul bolilor cu diverse etiologii. Undele milimetrice s-au cristalizat eminamente într-o noua ramura a biofizicii moderne si se utilizeaza pe larg în medicina, biotehnologie, agricultura si alte domenii. Totodata, pana în prezent nu a fost elaborata o teorie generala a undelor electromagnetice de frecventa extrem de înalta si intensitate extrem de joasa privitor la interactiunea acestora cu mediile biologice la diferite nivele de organizare: submolecular, molecular, celular, de organ sau la nivelul organismului ca întreg.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

electromagneto-biologia biotehnologie farmaceutica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2499 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014760 (s)