News Flash:

Usturoiul are efect antibiotic daca stii cum sa il folosesti. Iata 6 greseli frecvente care reduc efectele benefice ale acestui aliment

10 Decembrie 2017
10558 Vizualizari | 0 Comentarii

Natura ne-a pus la indemana doua legume incarcate cu vitamine care detin recordul binefacerii: usturoiul si ceapa. Documente dintre cele mai vechi amintesc de efectele terapeutice ale usturoiului. De exemplu, constructorii de piramide din Egiptul Antic consumau usturoi, ceapa si ridichii pentru prevenirea bolilor contagioase. Legiunile romane foloseau cantitati insemnate de usturoi in alimentatie, in acele vremuri usturoiul fiind recomandat pentru tratarea a peste 60 de boli. Medicina populara recomanda usturoiul mai ales in cazuri de hipertensiune si obezitate

Usturoiul este o planta cu multiple calitati terapeutice cunoscute de multa vreme, avand o serie de efecte benefice pentru organismul uman. Pe langa rolul deosebit pe care il are in buna functionare a sistemului cardiovascular, usturoiul poseda un puternic efect antibiotic, contribuie la procesul digestiei si ofera protectie fata de agentii cancerigeni. Folosit incorect, usturoiul isi pierde aceste proprietati. Iata cateva greseli comune atunci cand folosim usturoiul pe post de antibiotic:

  1. Gatesti usturoiul. Usturoiul contine alicina, care este supranumit si ingredient activ. Acesta devine activ doar in momentul in care este mestecat, zdrobit sau tocat marunt. Daca usturoiul este gatit, atunci proprietatile lui se diminueaza si de aceea este ideal ca usturoiul sa fie consumat in stare cruda. Sfat pentru gatirea usturoiului: se zdrobeste usturoiul si se lasa 10 minute inainte de a fi gatit. In felul acesta alicina in contact cu aerul se stabilizeaza, se activeaza si devine mai rezistenta la gatit. Nu il gatiti mai mult de 15 minute.
  2. Folosesti capsule cu usturoi. Pentru a beneficia de acest ingredient activ, cunoscut ca si antibiotic, usturoiul trebuie consumat in stare cruda, sub forma zdrobita. Nici o pastila facuta din usturoi uscat (cine stie la ce temperatura), nu mai contine acest ingredient activ, fiindca a fost distrus in procesul tehnologic.
  3. Consumi catei de usturoi care si-a pierdut prospetimea. Daca usturoiul nu mai este proaspat, este aproape deshidratat natural, observam ca nu mai are decat un miros foarte slab. Proprietatile active dispar pur si simplu, se evapora. Nu il curatati de coaja care ii protejeaza proprietatile nutritive decat atunci cand il consumati.
  4. Consumi prea putin sau prea mult usturoi. Daca simtim ca ne paste o gripa sau o raceala, un singur catel de usturoi nu va ajuta prea mult iar peste 25 g este deja mult prea mult pentru corpul uman. Pentru ca tratamentul sa fie activ, este necesar sa se consume 4-5 catei mici de usturoi sau 2-3 catei de usturoi mai mari.
  5. Nu ajuti procesul de regenerare a florei intestinale. Fiind un atibiotic, cantitatile mari pot afecta flora microbiana, diminuand drastic bacteriile prietenoase. Ca si atunci cand luati antibiotice, trebuie in paralel sa consumati probiotice, pe care ideal ar fi sa le luati seara, inainte de culcare sau sa consumati alimente fermentate (insa nu prea fermentate fiindca devin prea acide si sunt lipsite de probiotice). Printre aceste alimente se numara iaurtul de lapte de capra sau oaie pentru cei care consuma - insa nu si cel de vaca, kombucha, miso, vegetale fermentate cunoscute si sub denumirea de Kimchi etc.
  6. Aplici usturoi zdrobit pe pielea sensibila. Sunt persoane care aplica usturoi zdrobit pe talpi, piept sau pe anumite zone sensibile ale corpului, pe toata durata noptii iar dimineata se plangeau de arsuri. Sfatul specialistilor este sa nu il aplicam direct pe piele, indiferent daca este sensibila sau nu, fiindca poate provoca arsuri. Daca vreti neaparat sa vi-l aplicati pe piele, combinati-l cu cartof razuit sau cu varza razuita, si dupa aceea inveliti zona cu o folie alimentara.

Amestecul fabulos de miere de albine si usturoi. Vezi ce afectiune trateaza
Usturoiul, foarte bun pentru unghii
Trucuri prin care poti folosi usturoiul ca medicament



Sursa: ligiapop.com

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

natura legume vitamine usturoiul ceapa hipertensiune obezitate greseli
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1932 (s) | 23 queries | Mysql time :0.041973 (s)