News Flash:

Untul este mai nociv pentru inima decat branza

18 Noiembrie 2011
3650 Vizualizari | 0 Comentarii

Cercetatorii au descoperit ca branza nu favorizeaza cresterea colesterolului rau, asa cum o fac alte produse alimentare bogate in grasimi. Este indicat sa consumam branza, dar nu asociata cu untul sau cu margarina, spun cercetatorii. Acestia sugereaza ca unele grasimi animale sunt mai bune decat altele.

Potrivit cercetatorilor olandezi de la Universitatea din Copenhaga, oamenii care consuma cate o portie de branza, timp de sase zile pe saptamana, au nivelul colesterolului rau (LDL) mai mic, decat persoanele care obisnuiesc sa consume aceeasi cantitate de unt.

In timpul experimentului, voluntarilor care au avut o alimentatie normala li s-a administrat branza sau unt zilnic. Apoi, li s-a cerut sa spuna care au fost schimbarile produse in corpul lor dupa ce mancau branza sau unt.

De precizat, ca ambele produse alimentare erau obtinute din lapte de vaca si reprezentau 13% din portia recomandata zilnica de grasimi.

In timpul celor sase saptamani, persoanele implicate in experiment au consumat branza sau unt, apoi au facut o pauza de 14 zile, dupa care au schimbat produsul consumat.

Timp de alte sase saptamani cei care au mancat branza au schimbat produsul cu unt si invers.

La final, s-a constatat ca cei care au consumat branza in prima faza nu au avut probleme cu cresterea colesterolului rau, spre deosebire de cei care au mancat unt.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

untul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1450 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020426 (s)