Un studiu al Universitatii din Ohio (Wexner Medical Center) a demonstrat asocierea sexului copilului cu activitatea
sistemului imunitar al mamei.
Oamenii de stiinta au înrolat 80 de femei gravide aflate în diferite stadii ale sarcinii si au examinat daca au prezentat niveluri diferite ale markerilor imuni bazate pe sexul copilului, se explica într-un comunicat al Universitatii. Din totalul femeilor, 46 de gravide urmau sa nasca
baietei, iar 34 de viitoare mamici,
fetite.
Acesti markeri imuni, numite
citokine (celule care semnalizeaza celorlate molecule ca intra sistemul imun în actiune) au fost expusi în laborator la actiunea anumitor
bacterii si apoi analizate - astfel, nivelurile citokinelor din sangele gravidelor cat si cele expuse în laborator la aceste probe de agenti patogeni au fost comparate.
Cel mai bun sirop pentru imunitate pe care il poti pregati si tu acasa Rezultatele au aratat ca celulele imune ale femeilor care erau gravide cu fetusi de sex feminin au produs citokine pro-inflamatorii atunci cand au fost expuse actiunii bacteriilor.
Cu alte cuvinte, femeile gravide care vor aduce pe lume fete prezinta un raspuns inflamator crescut atunci cand sistemul imunitar este provocat în comparatie cu femeile care transporta fetusi de sex masculin, conform comunicatului de presa.
Oamenii de stiinta doresc sa realizeze mai multe cercetari pentru a preciza modul în care sarcina afecteaza sistemul imun - se speculeaza ca hormonii sexuali sau alti hormoni gasiti în placenta pot afecta nivelul inflamatiei din organism.
Comentarii (0)