News Flash:

Unele fructe si legume pot agrava alergia la polen. Vezi ce trebuie sa eviti

6 Aprilie 2011
2857 Vizualizari | 0 Comentarii

Odata cu venirea primaverii, incep si problemele bolnavilor alergici la diferite tipuri de polen (de arbori, ierburi, flori). Mancarimi de nas, gat, urechi si ochi, stranut repetat, rinoree, lacrimare abundenta - toate aceste neplaceri explodeaza primvara.  

Medicii avertizeaza ca exista factori care pot sa agraveze situatia si sa potenteze simptomele alergice. Astfel, chiar daca va tineti sub control alergia la polen, consumul anumitor fructe si legume proaspete, oleaginoase (alune, arahide, seminte de floarea soarelui etc.) si chiar condimente ar putea determina episoade alergice destul de agresive. Ceea ce se intampla poarta numele de reactie incrucisata si este cauzata de proteinele continute in aceste alimente.

Pe langa simptomele traditionale asociate rinitei alergice, reactiile incrucisate mai pot determina tumefierea buzelor, a limbii, senzatie puternica de arsura gastroesofagiana, dureri de stomac, diaree, senzatie de voma. Daca nu se iau masuri imediate, persoana in cauza poate intra in soc anafilactic. Iata care sunt legumele si fructele care pot agrava alergia la polen:

- telina, morcovii si castravetii;
- kiwi, prune, piersici, cirese;
- mere si pere;
- alune, migdale, seminte de floarea soarelui.

Puteti consuma astfel de alimente daca le preparati termic.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1575 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014130 (s)