News Flash:

Una dintre cele mai consumate legume te poate ucide

19 Octombrie 2015
4302 Vizualizari | 0 Comentarii
Este poate una dintre cele mai consumate legume de la noi, însa daca nu este consumata corect poate aduce moartea. Banalul cartof contine otrava in tulpina si frunze si devine periculos daca e lasat sa inverzeasca.
Substanta toxica, numita solanina, este produsa atunci cand cartofii sunt expusi prea mult la lumina. Moartea survine de obicei dupa o perioada de slabiciune si confuzie, urmata de coma.
Pentru a evita orice pericol, este recomandata indepartarea petelor verzi sau încoltite. În ultimii 50 de ani, în SUA, consumul de cartofi verzi sau a ceaiului din frunze de cartof.

Coaja de cartof te scapa de dureri 
Consumul de fructe si legume de toate tipurile a fost mult timp asociat cu un risc redus de dezvoltare a numeroase afectiuni. Multe studii au sugerat ca un consum ridicat de alimente vegetale, precum cartofii, scade riscul de obsezitate, diabet, boli de inima si mortalitate generala.
Fierul, fosforul, calciul, magneziul si zincul din cartofi contribuie la construirea si mentinerea structurii osoase. Fierul si zincul joaca roluri cruciale in producerea colagenului. Desi fosforul si calciul sunt foarte importante in structura osoasa, echilibrul dintre cele doua minerale este necesar pentru o buna mineralizare a oaselor- consumul unei cantitati mari de fosfor, dar prea putin calciu poate duce la pierderea masei osoase.
Mentinerea unui aport scazut de sodiu este esentiala pentru scaderea tensiunii arteriale, dar cresterea aportului de potasiu poate fi la fel de importanta. In plus, potasiul, calciul si magneziul (toate regasite in cartof) scad tensiunea arteriala.
Fibrele, potasiul, vitamina C si vitamina B6 din cartof, impreuna cu lipsa sa de colesterol, sustin sanatatea inimii.

Sa mancam sanatos in post: Cartofi la cuptor cu masline
 
Cartofii contin cantitati semnificatve de fibre, care ajuta la scaderea valorii totale de colesterol din sange, scazand astfel riscul aparitiei bolilor de inima.
Vitamina B6 previne acumularea unui compus cunoscut sub numele de homocisteina. Cand aceasta se acumuleaza in organism, poate afecta vasele de sange, provocand probleme cardiace.
Cartofii contin acid folic, care joaca un rol in repararea si sinteza ADN-ului, prevenind astfel formarea de celule canceroase din mutatiile ADN-ului.
Aportul de fructe si legume din cartofi este asociat cu un risc scazut de aparitie al cancerului colorectal.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

legume cartof tulpina frunze substanta toxica solanina coma
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2759 (s) | 23 queries | Mysql time :0.039605 (s)