News Flash:

Un studiu arata ca oamenii beau mai mult vin ca acum 300 de ani. Care sunt motivele

22 Decembrie 2017
382 Vizualizari | 0 Comentarii
vin

In ultimii 300 de ani cantitatea de vin pe care o consumam a crescut exponential, spune un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea din Cambridge. Oamenii de stiinta au analizat paharele in care se bea vin in anii 1700 si au observat ca acestea au devenit de 7 ori mai mari pana in prezent. Au fost examinate obiecte de vesela din muzee, au fost studiate arhivele producatorilor, colectiile private. Cresterea a avut loc din 1700 pana in 1990 si de atunci a avut loc o stagnare, scrie gustarte.ro.

In secolul 18, o sticla medie de vin avea 66 ml, astazi are 449 ml. In Marea Britanie, un pahar standard de vin are 175 ml, mai mult decat dublul capacitatii de acum 3 secole.  Oricum, vinul nu era foarte consumat pana in secolul 20, iar popularitatea maxima a atins-o dupa anii 1980. Tot in aceasta perioada au inceput sa foloseasca diferite tipuri de pahare pentru fiecare tip de vin. Cercetarea atrage atentia ca daca producatorii vor fabrica pahare si mai mari in scurt timp oamenii vor bea atat de mult incat fara sa-si dea seama vor depasi toate recomandarile medicilor.

Vinul, desi este sucul fermentat de struguri se deosebeste mult de acesta nu numai prin aroma, gust si densitate, ci si prin compozitia lui chimica. Din cele aproximativ 500 de substante de natura diferita care s-au identificat în vin, asociate într-o maniera extrem de complexa si inconstanta, unele trec din struguri în stare neschimbata (acizii tartric, malic, citric, glucidele, substantele minerale), altele se formeaza în timpul fermentatiei alcoolice sau a altor procese fermentative (alcoolii, acizii lactic si succinic), iar altele apar ca urmare a reactiilor ce au loc între substantele care se formeaza în vin, fie pe baza celor existente (esteri, acetali). Compozitia chimica a vinurilor variaza în functie de numerosi factori, care influenteaza calitatea si cantitatea strugurilor si vinurilor: soi, factori pedoclimatici, agrotehnici, procedee de obtinere si conservare a vinurilor. Componentul care se afla în cea mai mare proportie în vin este apa, ce constituie solventul substantelor aflate în stare de solutie adevarata sau coloidala. În functie de continutul acestor substante apa reprezinta 850÷900 ml/1 l vin.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vin
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2583 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026574 (s)