News Flash:

Un ingredient folosit in bauturile de tip Coca-Cola si Pepsi, suspect de a fi cancerigen

17 Februarie 2011
2702 Vizualizari | 0 Comentarii

Un influent grup de lobby din SUA, Center for Science in the Public Interest (CSPI), sustine ca un ingredient utilizat in producerea racoritoarelor de tipul Coca-Cola si Pepsi prezinta risc de cancer si ar trebui interzis. Ingrijorarile sunt legate de un agent artificial de colorare, despre care cercetatorii spun ca ar putea cauza cancerul, relateaza Daily Mail. Mai precis, este vorba de tipul de caramel folosit pentru Coca-Cola, Pepsi, dar inglobat si in alte alimente, sustine CSPI.

Spre deosebire de caramelul pe care il putem obtine cu totii acasa, topind zaharul intr-un recipient, pe foc, cel folosit pentru aceste bauturi contine si amoniac si sulfiti, care reactioneaza cu zaharul la presiune si temperatura mare, sustine grupul de lobby. 

Reactiile chimice duc la formarea a doua substante cunoscute sub numele 2-MI si 4-MI, despre care mai multe studii comandate de guvernul SUA si realizate pe cobai au aratat ca pot cauza cancerul pulmonar, al ficatului, al tiroidei si chiar leucemia. Nu exista indoieli ca aceste substante sunt cancerigene pentru animale, putand reprezenta un risc si pentru oameni, spun membrii grupului de lobby. 

Prezenta acestor substante in bauturi a fost certificata de cercetatorii de la Universitatea California. Companiile vizate nu au raspuns in niciun fel acuzatiilor CSPI, mai mentioneaza cotidianul britanic.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1217 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019334 (s)