News Flash:

Un gaz utilizat la motoarele nucleare spatiale trateaza dependenta de droguri si alcoolismul

12 Octombrie 2017
493 Vizualizari | 0 Comentarii
În Rusia a fost pusa la punct o noua metoda de tratare a dependentei de droguri si a alcoolismului cu ajutorul xenonului, un gaz utilizat la motoarele nucleare spatiale.

Noua metoda a fost deja aprobata, iar 400 de persoane au fost tratate cu succes. Potrivit medicului Serghei samov, care trateaza dependenta de droguri, pacientii aflati în aceasta situatie inhaleaza mai mult timp, printr-o masca, un amestec de xenon si oxigen, rezultatele fiind observabile dupa numai cateva zile.

Ce droguri persista cel mai mult in organism

Mai mult, în Rusia, xenonul a fost testat preclinic si clinic, gazul fiind admis oficial pentru utilizare în medicina, ca anestezic.

Principala lui calitate în comparatie cu alte anestezice este inductia si eliminarea rapida, astfel ca în numai 3-5 minute pacientul devine constient si se orienteaza în spatiu fara dificultate. Xenonul nu are efecte secundare asupra organismului.

Protocoalele internationale ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii prevad încetarea pana în anul 2030 a productiei de anestezice ce contin radicali de carbon, clor si fluor. S-ar putea ca noul anestezic universal sa fie xenonul, considera specialistii.


alcoolismului xenonului
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1584 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019172 (s)