News Flash:

Un altfel de drob: de ciuperci

29 Aprilie 2016
4351 Vizualizari | 0 Comentarii
Drobul de ciuperci este o alegere sanatoasa pentru masa de Paste, mai ales pentru cei care prefera legumele in detrimentul carnii de orice fel. Prepararea este foarte simpla, iar reteta obtinuta va fi una cu adevarat speciala. Pentru a-l pregati nu aveti nevoie decat de:
1 kg de ciuperci champignon (merg foarte bine combinate cu pleurotus sau hribi )
3 linguri de ulei de masline
5 oua (3 + 2 )
4 fire de ceapa verde
4 fire de usturoi verde (sau 2-3 catei ,in cazul meu )
1 legatura de patrunjel
1 legatura de marar
o lingurita de sare
o jumatate de lingurita de piper
4 linguri de pesmet
seminte albe si negre de susan pentru decor (optional)

Cate calorii are carnea de miel si cum o alegi corect
 
Curatam si spalam ciupercile sub jet rapid de apa si le lasam sa se scurga pe un servet de bucatarie.Apoi le tocam marunt ( sau mai mare si dupa ce s-au gatit le putem marunti intr-un robot ) si le punem intr-o tigaie incapatoare cu cele 3 linguri de ulei de masline.Fierbem pana ce scade tot lichidul pe care il lasa.
Dupa ce s-au mai racorit le punem intr-un bol impreuna cu verdeturile tocate ,3 oua ,sare si piper. Amestecam foarte bine si la final punem pesmetul, intai 2 linguri,apoi ,daca nu se leaga compozitia mai adaugati inca doua.
Acoperim o tava mare de chec (L=30 cm,l=11 cm si h=7 cm) cu harie de copt si punem compozitia,presand-o usor.Batem bine si cele doua oua ramase si le punem deasupra sau puteti infasura compozitia intr-un aluat foietaj pe care il ungeti cu un ou.
Presaram semintele si coacem drobul 40 de minute la 180 ° C pana se rumeneste frumos deasupra.

alegere sanatoasa paste
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1676 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027128 (s)