News Flash:

Un aliment delicios ar putea fi cel mai bun tratament impotriva bacteriilor rezistente la antibiotice

20 Martie 2013
2697 Vizualizari | 0 Comentarii
In ultimii 5 ani, numarul cazurilor de infectii cu forme ale bacteriei E.coli rezistenta la antibiotice a crescut cu 60%. Astfel, boli care erau, la un moment dat, tratabile precum tuberculoza, devin mult mai greu si mai scump de tratat.
Un alt motiv de ingrijorare este cresterea numarului celor infectati cu o familie de bacterii rezistenta si la cele mai noi antibiotice de pe piata. In multe cazuri, aceste infectii sunt imposibil de tratat. Expertii americani au numit acesta familie de bacterii care nu reactioneaza la tratamentul cu antibiotice „bacteria de cosmar”, potrivit doctorulzilei.ro. Medical, este numita Carbapenem-Resistant Enterobacteriaceae (CRE), putand ucide jumatate dintre oamenii pe care ajunge sa ii infecteze. De asemenea, se poate raspandi si la alte bacterii si le poate ajuta sa devina rezistente la medicamente.
Persoanele sanatoase nu au un risc crescut de infectie cu CRE, insa cele care sunt spitalizate si folosesc dispozitive medicale precum cateterele  sau cele care au un sistem imunitar slabit au o vulnerabilitate crescuta in fata acestor infectii
Oamenii de stiinta cauta noi cai de a lupta cu acesti super-microbi, iar una dintre metode ar putea implica utilizarea unui vechi remediu natural : mierea de manuka.
Cel mai delicios dar si mai mortal agent cand vine vorba de bacterii si virusuri-mierea de manuka- provine din Australia si Noua Zeelanda. Ea poate sa ucida o varietate larga de agenti patogeni, chiar si periculosul virus, “mancator de carne”, Staphylococcus aureus, care duce la septicemii mortale. In plus, cercetatorii au observat ca virusurile si bacteriile tratate cu aceasta miere nu au devenit rezistente la efectele ei. Mierea de Manuka poate trata si ulcerul, rani infectate deschise, racelile si gripele comune, dar si tusea. Trebuie, insa, specificat, ca aceasta miere nu este recomandata copiilor mai mici de 1 an, si recomandarea pediatrilor este de 1 lingura la 2-3 zile.
Proprietatile ei uimitoare i-au facut pe oamenii de stiinta sa considere ca mierea de manuka ar putea fi utila si in lupta cu un fenomen ingrijorator a lumii moderne: rezistenta bacteriilor la antibiotice.
La Universitatea de Tehnologie din Sydney, Australia (UTS), au fost realizate experimente cu miere de manuka (din nectarul florilor de Leptospermum scoparium, un arbust care creste in Noua Zeelanda si unele regiuni din Australia), miere de kanuka (din flori de Kunzea ericoides, o specie inrudita, care creste de asemenea in Noua Zeelanda si Australia) si miere de trifoi, pentru a afla care dintre ele este mai eficienta in distrugerea bacteriilor ce infecteaza ranile cronice la nivelul pielii. Cercetatorii au cautat sa identifice substantele-cheie despre care se stie ca inhiba dezvoltarea bacteriilor. Studiul mierii de manuka a dat insa rezultate promitatoare. Acestea arata ca mierea de manuka poate lupta pe doua fronturi: nu numai ca poate distruge supermicrobii si poate impiedica bacteriile sa dezvolte rezistenta la antibiotice.
Desi toate tipurile de miere au proprietati anti-bacteriene, mierea de manuka pare sa fie in mod deosebit eficienta impotriva infectiilor.
„Mierea de manuka ar trebui utilizata ca prim tratament, nu ca ultima solutie, cum se intampla adesea”, spune  prof. Liz Harry de la UTS.
Atentie! Ea poate produce alergii la copii. Daca observati orice efect neobisnuit, contactati medical.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

infectii e coli antibiotice boli tuberculoza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1788 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021854 (s)