News Flash:

Uleiul minune care vindeca bolile de piele

24 Septembrie 2014
2398 Vizualizari | 0 Comentarii
Uleiul de emu are efecte medicinale antiinflamatorii, calmante si vindecatoare pentru afectiunile de la nivelul pielii, bolile de piele, contuziile, arsurile solare sau ranile de alt tip.
Proprietatile curative ale uleiului de emu au fost dovedite deja de oamenii de stiinta in domeniul sanatatii si apreciate de foarte mult timp, de catre populatia nativa din Australia. Acest preparat a fost folosit de mii de ani de vindecatorii aborigeni in diferite tratamente ce tin de medicina traditionala.
Grasimea de la pasarea emu este folosita la obtinerea uleiului dar si la alte produse ce sunt comestibile, cum sunt conservele de carne. Uleiul de emu se obtine in urma unui proces unic si destul de complicat de transformare a grasimii extrasa de la aceasta pasare, iar aspectul lui este de forma unui lichid incolor si inodor, compact si de puritate ridicata.
Proprietatile vindecatoare ale acestui ulei se datoreaza acizilor grasi (palmitic, oleic, miristic, palmitoleic, gama-linolenic, stearic si linoleic). Acidul linoleic, acidul oleic si acidul linolenic sunt importanti pentru sanatate deoarece au proprietati antiinflamatorii si de ameliorare a simptomelor bolilor de piele.
Uleiul de emu se poate folosi in scop medicinal dar si cosmetic, iar daca este de calitate superioara se absoarbe usor in piele, este emolient, calmant si cicatrizant. Persoanele care sufera de iritatii provocate de arsuri solare pot folosi acest produs natural deoarece amelioreza simtomele de durere provocate de aceasta afectiune sau alt tip de arsuri. Are efect benefic vindecator in cazuri de muscaturi de insecte, iritatii, intinderi musculare, rani, eczeme, etc. Prin folosirea lui sub forma de unguent se reduc inflamatiile, se alina durerile, se amelioreaza senzatia de mancarime si uscare. Uleiul este un bun remediu impotriva cearcanelor, ridurilor, tenului uscat, imbatranit si deshidratat. Are capacitatea de a reduce inflamatiile, mancarimile si durerea de la nivelul pielii, de a catifela si hidrata tenul, de a trata bolile de piele (eczeme, acnee, petele de culoare inchisa), de a imbunatati aspectul fetei (ten uscat, ofilit, obosit, ars de soare). Patrunde rapid in straturile pielii, amelioreaza simptomele produse de actiunea mediului inconjurator, hidrateaza si hraneste pielea, stimuleaza sinteza de elastina si de colagen, regenereaza tesuturile pielii, ofera un aspect de fermitate, elasticitate si intinerire a tenului.
Din punct de vedere medical, acest ulei este un bun remediu in tratamentul hemoroizilor, artritei, bolilor dermatologice, arsurilor, ranilor chirurgicale, entorselor, durerilor musculare si articulare, rozaceei, cicatricilor, psoriazisului, unghiilor incarnate, uscaciunii vaginale, vergeturilor, caderii parului, etc.
Uleiul de emu este 100% natural si reprezinta o buna sursa de acizi grasi Omega-3, Omega-6, Omega-9. Are proprietati antiinflamatoare, vindecatoare, hipoalergenice, regenerative, calmante, noncomedonice si nontoxice, de reducere a ridurilor si problemelor pielii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

contuziile
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1594 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014766 (s)