News Flash:

Uleiul de seminte de struguri face minuni pentru tenul femeii

25 Noiembrie 2015
2095 Vizualizari | 0 Comentarii
ulei de struguri
Dupa ce vinul este extras din boabele de struguri, raman semintele, aparent nefolositoare. Dupa aceea, insa, din ele se obtine un adevarat elixir al frumusetii: uleiul din seminte de samburi de struguri. Acesta este folosit la scara larga in industria cosmetica si se regaseste adesea in lotiuni de corp, sapunuri, sampoane, balsamuri de par. Si pe buna dreptate: uleiul din seminte de struguri contine un pachet extraordinar de antioxidanti: flavonoizi, polifenoli, tanine, antocianine si proantocianine. De asemenea, uleiul din samburi de struguri contine diversi acizi benefici celulelor pielii: oleic, linoleic, palmitic si stearic. Este interesant de stiut ca uleiul din samburi de struguri contine antioxidanti de cateva ori mai puternici decat vitamina E si vitamina C. V-am convins sa-l includeti in rutina voastra de frumusete?

Vitamina care previne ridurile
 
5 beneficii pe care uleiul din seminte de struguri le aduce pielii tale
1. Este un hidratant excelent pentru pielea corpului, mai ales daca exista o tendinta de uscare. Uleiul poate fi aplicat direct pe piele o data sau de doua ori pe zi, sau poate fi amestecat cu produsul cosmetic pe care il folosesti in mod regulat (lotiune de corp, crema). Uleiul din seminte de struguri are o textura usoara, patrunde rapid in piele si nu produce iritatii.
2. Are proprietati antiimbatranire. Datorita antioxidantilor pe care ii contine, uleiul din seminte de struguri lupta eficient impotriva radicalilor liberi. Pentru prevenirea ridurilor premature, este recomandat sa folosesti ulei din seminte de struguri in fiecare zi. Sfatul nostru este sa amesteci o picatura de ulei din samburi de struguri cu concelearul pentru cearcane, pentru a scapa de efectul acela de prea incarcat care apare in zona ochilor atunci cand te machiezi.
3. Mentine elasticitatea pielii, deoarece contine un complex de flavonoizi care joaca un rol important in stabilizarea nivelului de colagen si de elastina din piele. Sfatul nostru este sa aplici cel mult doua-trei picaturi de ulei din samburi de struguri pe fata, sa astepti sa intre bine in piele si sa folosesti apoi crema de fata cu factor de protectie.

Slabirea rapida se lasa cu riduri, vergeturi si lasarea sanilor
 
4. Are proprietati astringente, care ajuta la vindecarea acneei si la micsorarea porilor. Contine acid linoleic care este un puternic inflamator si grabeste vindecarea leziunilor provocate de acnee, dar si vitamina E, care imbunatateste calitatea celulelor pielii.
5. Poate fi folosit si in tratamente pentru par. Uleiul din seminte de struguri ajuta la normalizarea scalpului si la hidratarea firului de par. Prepara-ti o masca din patru-cinci lingurite de ulei si putina apa calda. Dupa ce te samponezi, aplica masca pe parul umed, concentrandu-te asupra varfurilor. Las-o sa actioneze in jur de 15 minute si dupa aceea clateste-te. Tratamentul reduce riscul ruperii firelor de par si, daca masezi scalpul, imbunatatesti circulatia si te ajuta sa scapi de matreata.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

semintele industria cosmetica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1764 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021599 (s)