News Flash:

Uleiul de masline previne atacurile cerebrale la varstnici

16 Iunie 2011
2362 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit unui studiu francez, persoanele in varsta de peste 65 de ani care folosesc ulei de masline in dieta zilnica prezinta mai putine riscuri de a suferi atac cerebral, comparativ cu persoanele care nu consuma acest aliment.

Cercetatorii de la Institut National de Sanatate si Cercetare Medicala din Bordeaux au monitorizat 7.625 de persoane in varsta de peste 65 de ani, timp de 5 ani. Subiectii au fost  impartiti in doua grupuri. In primul grup se aflau persoanele care nu consumau niciodata ulei de masline, iar al doilea grup era alcatuit din persoane care foloseau acest produs alimentar in dieta lor zilnica.

Uleiul de masline, remediu in 11 afectiuni 

Pe parcursul cercetarii, s-au inregistrat 148 de atacuri cerebrale in randul participantilor.

Dupa ce au luat in calcul criterii care tineau cont de greutate, activitatile fizice si regimul alimentar, oamenii de stiinta francezi au constatat ca persoanele care consumau frecvent ulei de masline prezentau un risc de a suferi un accident vascular cerebral cu 41% mai mic in comparatie cu persoanele care nu consumau acest aliment. Studiul a fost coordonat de medicul Cécilia Samieri si a fost publicat in revista stiintifica americana Neurology.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

atac cerebral
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1469 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011488 (s)