News Flash:

Uleiul de jojoba

2 Iulie 2012
1690 Vizualizari | 0 Comentarii

Uleiul de jojoba este un amestec de esteri din ceara lichida cu lant lung monosaturat.

Acesti esteri sunt diferiti din punct de vedere structural de trigliceride, substante care se regasesc in majoritatea celorlalte tipuri de seminte din care se obtin uleiuri.

Tehnic vorbind, uleiul de jojoba nu este chiar un ulei, in adevaratul sens al cuvantului.

Uleiul de jojoba prelucrat si uleiul de jojoba pur

Uleiul de jojoba este extras din semintele plantei de jojoba, stiintific cunoscuta sub denumirea de simmondsia chinensis. Uleiul pur de jojoba are o culoare aurie, stralucitoare, in timp ce uleiul prelucrat de jojoba este clar si transparent. Uleiul de jojoba are o durabilitate indelungata deoarece este un lichid relativ stabil, nu va oxideaza usor si nu va rancezi, deoarece nu contine trigliceride, care se regasesc in compozitia altor uleiuri vegetale cum ar fi uleiul de seminte de struguri si uleiul de nuca de cocos.

Uleiul de jojoba este rareori vandut in forma lui pura. 95% din produsele utilizate pentru ingrijirea personala sau pentru mentinerea sanatatii, au in compozitie atat ulei de jojoba cat si alte ingrediente.

In anii '60 casalotul a fost considerat o specie pe cale de disparitie, deoarece acesta a fost vanat pentru grasimea lui, care este formata din 90 de esteri ai acizilor grasi. Pe atunci, grasimea de casalot era utilizata pe scara larga in mii de produse cosmetice si pentru mentinerea sanatatii. Mai tarziu, a fost descoperit uleiul de jojoba care s-a constatat ca este cu mult superior celui provenit din casalot.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1615 (s) | 34 queries | Mysql time :0.049391 (s)