News Flash:

Uleiul de canola, mai sanatos decat cel de masline

31 Ianuarie 2011
10557 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit unora este uleiul cu o mie de virtuti si a ajuns in atentia populatiei in urma cercetarilor si interventiilor genetice asupra plantei facute de agronomii canadieni. Uleiul de canola sau de rapita este bogat in acizi grasi omega 3 - unii specialisti sustin ca are un continut mai mare decat uleiul de masline, si potrivit specialistilor, este foarte rezistent la oxidare si poate fi pastrat la loc intunecat si racoros, chiar un an de zile. Uleiul presat la rece este insa mai sensibil decat cel prelucrat la cald si se oxideaza mai usor, de aceea trebuie pastrat in frigider.

Continut: acizi grasi poli-nesaturati - 36%, acizi grasi mono-nesaturati - 58% si acizi grasi saturati - 6%

Consumul uleiului de canola contribuie la scaderea colesterolului „rau" si la cresterea celui bun. Se foloseşte la prepararea sosurilor, pentru salate, se adauga in preparatele din carne, peste si legume, incalzit putin.

Citeste si:

Cum scadem colesterolul fara sa luam medicamente

Statinele administrate pentru reglarea colesterolului fac mai mult rau decat bine

Plante medicinale care va scad colesterolul

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

continut
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1569 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013977 (s)