News Flash:

Trucuri pentru a obtine o friptura frageda

24 Noiembrie 2016
3142 Vizualizari | 0 Comentarii
friptura frageda
Se apropie sarbatorile și cu siguranța ai pe lista ta de preparate favorite și câteva fripturi. Dar pentru ca fripturile tale sa iasa foarte fragede, trebuie sa știi câteva trucuri foarte utile. Iata câteva idei:
Carnea de vita
Friptura de vita este absolut delicioasa, numai daca știi cum sa o prepari corect. Poți greși foarte ușor atunci când faci friptura de vita. Acest tip de carne roșie este mai tare, de aceea trebuie sa cunoști câteva trucuri simple menite sa transforme friptura intr-una foarte frageda și cât se poate de delicioasa. in primul rând, carnea de vita iși pastreaza savoarea daca este gatita mediu sau in sânge, dar devine mai tare daca este gatita prea mult timp. Iata o metoda care te va ajuta sa prepari o friptura de vita frageda, potrivit steamykitchen.com:
Folosește bucați de carne pentru friptura, de grosime medie.
Presara bucațile de carne cu multa sare de mare grunjoasa, pe ambele parți.
Lasa carnea sa stea astfel timp de o ora, la temperatura camerei, apoi clatește-o cu apa rece și usuc-o foarte bine cu șervețele de bucatarie.
Pune o tigaie din fonta pe foc și las-o sa se incinga bine. Când s-a incins, pune puțin ulei și adauga bucațile de carne. Lasa carnea timp de trei minute pentru fiecare parte. intoarce-o o singura data.
Scoate carnea din tigaie și las-o pe farfurie câteva minute, timp in care iși va dezvolta mai bine aroma.
Carnea de porc
Cea mai simpla metoda de a obține o friptura de porc foarte frageda este aceea de a marina carnea inainte de preparare. Nu numai ca va ajuta la fragezire, dar prin marinare vei putea sa-i oferi o gama larga de arome. Uleiul de masline, usturoiul, sosul de soia sau ghimbirul ofera o aroma deosebita fripturii de porc. Amesteca ingredientele, așaza carnea de porc intr-o punga rezistenta resigilabila și toarna peste ea amestecul obținut. Lasa carnea la frigider timp de patru ore sau peste noapte. Carnea marinata se va gati mult mai ușor, va avea o aroma delicioasa și va fi foarte frageda. 
De asemenea, poți obține o friptura de porc frageda și fara marinare. Secretul este ii acorzi timp și sa nu te grabești. Daca vei gati carnea de porc prea repede sau la o temperatura prea mare, se va usca și fibrele se vor intari. La cuptor, ar trebui sa lași carnea de porc timp de 40 de minute pentru fiecare kilogram de carne, la o temperatura de 160 de grade Celsius.
Durata de preparare variaza in funcție de grosimea bucații de carne. Dupa ce carnea de porc s-a facut, scoate-o din cuptor și las-o timp de 15 minute pe un platou pentru servit inainte de a o taia, potrivit oureverydaylife.com.
Carnea de miel
Carnea de miel este adesea evitata, din cauza concepției greșite ca este dificil de gatit. Dar daca știi metoda potrivita, vei obține o friptura de miel absolut delicioasa și foarte frageda. Pentru prepararea la cuptor, asezoneaza carnea cu aromele tale preferate. Rozmarinul, zeama de lamâie, muștarul sau usturoiul se potrivesc perfect cu carnea de miel.
Carnea trebuie sa fie la temperatura camerei inainte de a fi gatita. Așaza carnea intr-o tava și pune-o in cuptorul incins. Las-o timp de 20 de minute la temperatura mare (aproximativ 230 C) pentru ca sucurile din carne sa fie blocate in interior, iar friptura sa devina frageda. Redu temperatura cuptorului la 160 grade Celsius și lasa carnea pâna când este facuta. Un termometru pentru friptura te va ajuta foarte mult sa afli când carnea este facuta așa cum iți dorești. Carnea de miel gatita "rear" sau "in sânge" este gata când temperatura interna a fripturii este de 58 de grade Celsius, iar gatita mediu are o temperatura interna de 65 de grade Celsius, potrivit americanlamb.com. Dupa ce scoți friptura din cuptor, las-o pe un platou timp de câteva minute inainte de a o taia.
Carnea de pasare
Carnea de pui din comerț este foarte frageda și se prepara rapid. Dar acest lucru nu este valabil și in ceea ce privește carnea de curcan, rața sau gâsca. O regula esențiala pentru toate tipurile de carne de pasare este de a lasa carnea la temperatura camerei inainte de a o gati. Daca pui carnea rece, direct din frigider, in tigaie sau in tava de cuptor, temperatura va provoca uscarea și pierderea sucurilor din interior, iar friptura va fi uscata.
sursa: eva.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sarbatorile preparate fripturi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1828 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030790 (s)