News Flash:

Trucuri de folosire a frunzelor de dafin pentru sanatate

2 Martie 2015
11096 Vizualizari | 0 Comentarii
Frunzele de dafin nu contin carbohidrati, dar in ele se gasesc retinol, vitamina C, piridoxina si niacina, minerale: zinc, calciu, potasiu, pana la 3% ulei esential, care este compus in cea mai mare parte din cineol (pana la 70%). Acest ulei se gaseste in fructe, care mai contin si acid lauric, acid oleic, acid palmitic si acid linoleic.

Citeste si: Beneficiile foilor de dafin pentru sanatate 
Iata care sunt utilizarile dafinului despre care trebuie sa stii:
• Ceaiul de dafin curata sinusurile si amelioreaza indigestia
• Macerarea, 24 de ore, a frunzelor de dafin in untura topita proaspat si apoi stoarse devine rezultatul unei alifii care poate sa amelioreze puseurile de reumatism ale articulatiilor.
• Frunzele de dafin arse pe jaratic produc un miros foarte frumos in camera si alunga insectele.
• Mestecand o frunza de dafin putem vindeca rapid o stomatita

Citeste si: Ceaiul de frunze de dafin, recomandat bolnavilor de diabet
• Decoctul obtinut din frunze de dafin si baut pe parcursul unei zile are darul de a intari sistemul imunitar
• 20-30 frunze de dafin oparite cu o cana de apa clocotita si infuzate 20 minute pot fi folosite cu succes in caz de intoxicatie si otravire pentru ca duc la un efect vomitiv instantaneu
• Cate o frunza de dafin mestecata pe stomacul gol dimineata, la pranz si seara se amelioreaza digestia
• Frunzele de dafin oparite cu apa clocotita reprezinta, dupa racire, gargara pentru vindecarea raguselii si a infectiilor gingivale.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

carbohidrati retinol piridoxina minerale acid oleic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1793 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021562 (s)