News Flash:

Trateaza-te cu polen

15 August 2011
4264 Vizualizari | 0 Comentarii

Polenul este unul dintre cele mai bune produse apicole, fiind considerat cel mai valoros cand vine vorba de profilaxia cancerului. Granulele de polen pot avea culori diferite, in functie de planta de la care provine, de la galben-auriu la mov sau negru. In tratamente insa nu se utilizeaza neconditionat. El trebuie sa aiba o anume stralucire, fara nuante terne, sa nu aiba gust acru - este semn ca a prins umezeala si a devenit foarte toxic. De asemenea, nu trebuie sa aiba gust de ars, iar daca granulele sunt foarte tari si aproape lipsite de miros este invechit si nu mai pastreaza decat 10-20% din calitatile curative.

Mod de administrare a polenului
Polenul se tine in vas de sticla inchis ermetic, de culoare inchisa (deoarece si lumina grabeste alterarea sa), la o temperatura de 0-4 grade Celsius. Administrarea polenului se poate face in stare bruta, adica nemacinat si neamestecat cu alte produse.

Copiii sub 3 ani nu vor primi acest tratament, cei de 8-12 ani pot consuma zilnic cate doua lingurite (10 grame), cei de 12-15 ani pana la 15 grame pe zi. Adolescentii si adultii pot consuma cate 25-30 grame zilnic, insa cu trei saptamani de pauza dupa o luna de cura. Persoanele cu probleme hepatice si copii cu varste intre 3 si 8 ani pot primi maximum 5 grame de polen pe zi. Administrarea se face pe stomacul gol, inainte de masa, iar granulele se vor mesteca foarte bine.

O alta metoda de administrare, mult mai agreabila, este sub forma de pulbere obtinuta prin macinarea granulelor de polen in rasnita de cafea si amestecata cu miere (cate doua lingurite la o lingurita de polen. Procedura respectiva se recomanda persoanelor alergice la acest produs, precum si celor care nu suporta gustul polenului. 

Cei care au arsuri la stomac (ce pot fi amplificate de polenul ingerat) vor combina pulberea de polen macinat cu apa - de la una la sase lingurite de apa pentru una de polen, in functie de consistenta dorita si de suportabilitatea organismului. Polenul nu trebuie fiert, intrucat isi pierde cea mai mare parte din calitati. Tratamentul acesta ajuta in prevenirea multor afectiuni, precum cancerul, maladia Alzheimer, infectiile respiratorii, accidentul vascular, tulburarile de tranzit intestinal, infertilitatea masculina, intarzierile de crestere la copii si altele, pe care le vom aborda intr-un articol viitor.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

polenul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1901 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020580 (s)