News Flash:

Tratament medicamentos pentru tulburari functionale ale ciclului menstrual, dismenoree, endometrioza, suprimarea ciclului menstrual

30 Decembrie 2014
1849 Vizualizari | 0 Comentarii
Linestrenol, comprimate
Compozitie
1 comprimat contine 5 mg linestrenol. 
Actiune terapeutica
Progestativ cu administrare orala, cu actiune asupra mucoasei uterine, antigonadotropa si antiovulatorie. 
Indicatii
Tulburari functionale ale ciclului menstrual, dismenoree, endometrioza, suprimarea ciclului menstrual, mastopatia chistica fibroasa (mastita chistica) si ca tratament adjuvant in cancerul de endometru si a metastazelor sale.
Sarcina, tromboflebita, tulburari tromboembolice (actuale sau in antecedente), insuficienta hepatica, icter, sindrom Dubin-Johnson sau Rotor si un trecut de icter gravidic, hemoragie genitala a carui diagnostic nu este stabilit. 
Precautii
Se va evita cateva saptamani inaintea interventiilor chirurgicale si in caz de imobilizare prelungita; prudenta la renali, la bolnavii cu epilepsie, migrena, astm bronsic si afectiuni cardio-vasculare.
Sarcina si alaptare
Nu se administreaza in sarcina si lactatie. 
Reactii adverse
Uneori greata, voma, crestere in greutate, sangerari intermenstruale, cefalee; rareori tromboflebita, icter sau hepatita anicterica, prurit generalizat, hipertensiune arteriala, fenomene de virilizare; poate provoca virilizarea fatului feminin si alte malformatii congenitale. 
Mod de administrare
Comprimatele se inghit cu putina apa, fara a fi sfaramate, posologia fiind urmatoarea: Tulburari functionale ale ciclului menstrual: meno- si metroragii, hemoragii juvenile: 2 comprimate/zi timp de 10 zile. Hemoragia se va opri cateva zile mai tarziu. in timpul celor 4 cicluri urmatoare, 1 comprimat/zi de la a 16-a la a 26-a zi a ciclului inclusiv, prima zi a menstruatiei fiind prima zi a ciclului. 
Meno- si metroragii grave: 2 comprimate/zi timp de 10 zile, urmate de 1 comprimat/zi timp de 3 luni fara intrerupere. 
Polimenoree: 1 comprimat/zi timp de 20 zile, incepand de la a 5-a zi a ciclului. Acest tratament trebuie sa fie repetat de 2-3 ori. 
Amenoree: Tratamentul cu Linestrenol poate fi asociat la administrarea unui estrogen. Astfel, de exemplu, un estrogen oral va fi administrat o data pe zi timp de 25 zile si un comprimat de Linestrenol o data/zi timp de 10 zile incepand de la prima zi a tratamentului cu estrogen. 

Sfaturi pentru a scapa de depresie
 
Dupa o hemoragie de privatiune: 1 comprimat/zi de Linestrenol de la a 16-a zi a ciclului la a 25-a zi inclusiv, prima zi a menstruatiei fiind prima zi a ciclului. Acest tratament asociat sau nu la administrarea unui estrogen, poate sa fie repetat timp de 3 cicluri. 
Oligomenoree: 1 comprimat/zi de la a 16-a zi la a 25-a zi a ciclului, prima zi a menstruatiei fiind prima zi a ciclului. 
Dismenoree: vezi amenoree. Cand este indicata suprimarea ovulatiei: 1 comprimat/zi de la a 5-a zi a ciclului, prima zi a menstruatiei fiind prima zi a ciclului. 
Endometrioza, suprimarea menstruatiei, mastopatie chistica fibroasa (mastita chistica): 1 comprimat/zi de la a 5-a zi a ciclului, prima zi a menstruatiei fiind prima zi a ciclului. Acest tratament trebuie continuat toata perioada in care se doreste suprimarea menstruatiei. Pacientele suferinde de mastopatie chistica fibroasa trebuie sa fie tratate timp de 3-4 luni cel putin si cele suferinde de endometrioza timp de 6 luni cel putin. Daca in timpul tratamentului are loc o hemoragie intercurenta, doza trebuie marita la 2 sau 3 comprimate/zi timp de 3-5 zile. 
Tratamentul adjuvant al cancerului de endometru si a metastazelor sale: 6-10 comprimate/zi, perioade prelungite.
insuficienta luteala: tratament discontinuu: 2 comprimate/zi din ziua a 10-a sau a 15-a a ciclului pana in ziua a 25-a, sau din ziua a 5-a pana in ziua a 25-a, in functie de caz. 
Mastodinie si mastopatie: 1-2 comprimate/zi din ziua a 10-a sau a 15-a pana in ziua a 25-a, in functie de severitate. 
Contraceptie: 2 comprimate/zi din ziua a 5-a pana in ziua a 25-a a ciclului. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dismenoree endometrioza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1582 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014903 (s)