News Flash:

Tratament in premiera in Romania: revascularizarea inimii cu ajutorul undelor acustice

18 Martie 2011
3090 Vizualizari | 0 Comentarii

Noul tratament, numit CardioFort, este non-invaziv si reprezinta o noua alternativa terapeutica a bolii coronariene, avand ca scop obtinerea de vase noi (angiogeneza) la nivelul miocardului ischemic, ameliorand astfel simptomatologia dureroasa specifica cardiopatiei ischemice. Acest tratament va fi disponibil la Centrul medical Gral Medical Bucuresti.

"CardioFort este o metoda terapeutica sigura ce se efectueaza in ambulator (fara anestezie, fara efecte secundare), ce permite stimularea formarii de vase noi de sange, iar rezultatele permit imbunatatirea anginei pectorale, a capacitatii de efort a pacientului si a calitatii vietii", a precizat prof. univ. dr. Eduard Apetrei, medic primar cardiolog si consilier stiintific pe cardiologie in cadrul Gral Medical.

Aceasta noua metoda se adreseaza in principal pacientilor cu angina pectorala si pacientilor care au trecut prin interventii chirurgicale-Bypass, angioplastie coronariana (+/- stent). Desi in prezent tratamentul cardiopatiei ischemice merge pe cele 3 directii (tratament medicamentos, angioplastia coronariana percutanata, bypass aorto-coronarian), o parte din bolnavi nu raspund la acest tratament. Terapia cardiologica CardioFort vine in ajutorul acestor bolnavi.

"Eficienta tratamentului a fost probata atat pe termen scurt cat si pe termen lung, prin numeroase studii clinice, existand dovezi obiective ale neoangiogenezei indusa prin unde acustice (imbunatatirea perfuziei miocardice a fost probata prin SPECT - single photon emission computed tomography si/ sau angiografie coronariana)", a explicat prof. univ. dr. Apetrei.

Beneficiile tratamentului
Noul tratament se aplica practic cu ajutorul unui aparat de ultima generatie, un echipament medical complex in care sunt integrate mai multe aparate. Este vorba despre un electocardiograf care poate detecta zona in care vascularizatia inimii este deficitara si despre un emitator de unde acustice (undele acustice sunt dirijate in zona de suferinta a inimii, zona ischemica, unde produc dezvoltarea circulatiei coronariene).

Printre beneficiile terapiei CardioFort amintim:

- interventia nu necesita spitalizare, anestezie;
- timpul de tratament redus;
- interventia stimuleaza in timp real formarea de noi vase de sange;
- imbunatateste totodata capacitatea de efort, dar si calitatea vietii.

20% reducere la interventie
Cu ocazia lansarii noii metode, va fi demarata si campania "Fara ea nu putem iubi" dedicata noilor tratamente folosite in cardiologie. Aceasta se va desfasura in perioada 21 Martie - 30 Aprilie 2011).

Campania se va axa pe informarea si constientizarea pacientilor cu privire la tratamentul de revascularizare a inimii cu ajutorul undelor acustice. De asemenea, toti pacientii vor beneficia de o consultatie gratuita la medicul specialist cardiolog si de 20% reducere la interventia CardioFort si orice investigatie suplimentara efectuata la Gral Medical, necesara pentru intocmirea dosarului de calificare.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cardiofort angina pectorala beneficiile tratamentului
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1529 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014666 (s)