News Flash:

Trasaturi de personalitate care ii ajuta pe oameni sa traiasca mai mult si sa fie mai sanatosi

18 Mai 2017
563 Vizualizari | 0 Comentarii
Un studiu realizat timp de 75 de ani pe subiecti din intreaga lume sugereaza ca exista trasaturi de personalitate specifice oamenilor care traiesc mai mult. Cercetatorii recomanda ca indentificarea existentei calitatilor sa nu fie facuta de fiecare persoana in parte, prietenii apropiati fiind potriviti pentru a confirma daca avem aceste trasaturi sau nu, scrie businessinsider.com.
Constiinciozitate
Un studiu realizat pe 300 de cupluri a scos la iveala ca barbatii care au fost descrisi de prietenii lor ca fiind oameni constiinciosi au avut rate mai mari in ceea ce priveste longevitatea. Un alt studiu din 2007, in care au fost inclusi barbati si femei din California, nascuti intre anii 1930 si 2000, a avut rezultate similare. Oamenii - indiferent de sexul lor - care au fost clasati in mod independent ca fiind constiinciosi au trait mai mult.
Exteriorizarea
In acelasi studiu, sinceritatea a fost, de asemenea, o trasatura a oamenilor care traiesc mult. Barbatii care au avut aceasta calitate bine definita, fiind dispusi sa isi exprime ideile si sentimentele, chiar si atunci cand erau diferite, au trait mai mult decat alti barbati inclusi in studiu. Un alt studiu, realizat in 2006 pe subiecti cu varste intre 100 si 106 ani din Japonia, sugereaza ca exteriorizarea sentimentelor este strans legata de longevitate. „Deschiderea spre noi experiente ar ajuta mai usor oamenii sa se adapteze la anumite pierderi (prieteni, familie, sanatate, job) care apar la varste inaintate“, scriu cercetatorii in lucrare.
Stabilitate emotionala
Studiul a inregistrat o usoara diferenta intre rezultatele femeilor si a barbatilor. Pentru femeile participante la studiu, stabilitatea emotionala a fost trasatura cu cele mai puternice legaturi care au dus la o viata longeviva. Totusi, acest lucru ar putea fi doar partial luat in considerare deoarece atunci cand studiul a inceput, in anii 1930, femeile erau caracterizate ca fiind instabile din punct de vedere emotional, caracteristica fiind vazuta drept o necesitate. Un studiu mai recent, realizat pe 2.400 de barbati si femei, a constatat ca stabilitatea emotionala a jucat un rol-cheie in longevitate, numai ca de aceasta data s-a aplicat atat barbatilor, cat si femeilor.
Acceptabilitatea
O alta trasatura specifica persoanelor longevive este acceptabilitatea. Un studiu mai recent, realizat pe subiecti cu varste intre 95 si 100 de ani, a constatat ca toti au trait in functie de cat de extrovertiti erau si in functie de nivelul de acceptabilitate a trairilor si emotiilor.
Abilitatea de exprimare a sentimentelor
Conform aceluiasi studiu, persoanele care au obiceiul de a rade frecvent si de a-si exprima emotiile in mod deschis, fara a le reprima, traiesc mai mult. Dar, din moment ce acest studiu se referea doar la persoanele care deja au ajuns la o varsta inaintata, este greu de spus daca participantii la studiu au dezvoltat aceste caracteristici ca urmare a varstei inaintate sau daca trasaturile i-au ajutat sa traiasca mai mult.
sursa: adevarul.ro

personalitate constiinciozitate barbatii prietenii longevitatea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1535 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021531 (s)