News Flash:

Totul despre eroziunea dentara. Vezi care sunt cele mai daunatoare bauturi pentru smaltul dintilor

27 Mai 2011
3792 Vizualizari | 0 Comentarii

Eroziunea dentara este una dintre cele mai frecvente afectiuni ale dintilor. Eroziunea smaltului dintilor este o problema specifica societatii actuale, iar incidenta cazurilor este in crestere. De vina sunt alimentele si bauturile pe care le consumam, dar si unele probleme de sanatate precum refluxul gastroesofagian. Primele semne ale eroziunii nu sunt vizibile cu ochiul liber: dintii se pot subtia, devin transparenti, se ingalbenesc si isi pot schimba forma.

Este foarte important sa mergeti regulat la dentist - de doua ori pe an, pentru ca doar un specialist poate diagnostic eroziunea dentara. Atat bauturile si alimentele acide, cat si bauturile carbogazoase pot eroda smaltul dintilor, intrucat au un nivel al pH-ului redus. Iata care sunt cele mai daunatoare bauturi pentru smaltul dintilor:

1. Vinul rosu: are un pH de 3,4;
2. Sucul de mere/portocale: are un pH cuprins intre 3,4-3,7;
3. Sucul de grapefruit: are un pH de 3,2.

PH-ul nu este singurul factor pe care trebuie sa-l avem in vedere cand vorbim de eroziunea acida, pentru ca indicele de aciditate este legat si de cantitatea de saliva necesara pentru a neutraliza substantele acide. De exemplu, apa carbogazoasa are un potential redus de eroziune deoarece este neutralizata cu usurinta.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

eroziunea dentara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1859 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021142 (s)