News Flash:

Tortul de mere nu este benefic sanatatii. Afla de ce, de la prof.dr. Mencinicopschi

29 Februarie 2012
9859 Vizualizari | 0 Comentarii

Merele vin intr-o varietate de arome si texturi astfel incat chiar si cea mai pretentioasa persoana poate gasi un sortiment de care sa se bucure. Merele sunt foarte bune pentru tine deoarece contin vitamine, minerale si antioxidanti cum ar fi quercetina care protejeaza impotriva daunelor radicalilor liberi. Merele sunt o buna sursa de vitamina C si fibre, avand in acelasi timp continut scazut de calorii. 

Consumate ca atare, sunt benefice organismului, previn bolile cardiovasculare, anumite tipuri de cancer, potolesc rapid foamea, etc. Nu acelasi lucru se poate spune si despre tortul de mere. „Prin incalzire, merele isi pierd valoarea nutritionala deoarece enzimele si o mare parte din vitamine, antioxidanti si alte substante biologice active se inactiveaza. In acest fel, fructul crud, sanatos, devine unul foarte dulce, rafinat si nefolositor organismului. In plus, tortul are multe calorii si un indice glicemic crescut. In zaharul caramelizat, prin degradare termica se produc compusi cu potential toxico-cancerigen. Supraponderalii si obezii trebuie sa consume doar ocazional si cu moderatie un astfel de tort, iar suferinzii de diabet, numai cu acordul medicului curant", explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Sursa: Ziarul Ring


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

merele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1561 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020408 (s)