News Flash:

Tort de inghetata raw

11 Ianuarie 2017
480 Vizualizari | 0 Comentarii
Este un tort delicios si sanatos care se pregateste repede si mai ales este deosebit de nutritiv. Nutritiv înseamna deosebit de bogat în vitamine, minerale, fitonutrienti, grasimi sanatoase Omega 3, fibre care dau repede senzatia ca avem stomacul plin si nu trebuie sa exageram cu cantitatile.

Pentru pregatirea tortului de înghetata raw punem cu o zi înainte 250 gr caju la înmuiat într-un vas cu apa. Apoi scurgem apa si clatim.

Ingrediente necesare pentru Blat:
100 gr fulgi de cocos;
3 linguri ulei de cocos bio special pentru deserturi;
10 curmale sau smochine fara sâmburi, taiate marunt, lasate la înmuiat 10 minute. Exista si pasta de smochine bio gata preparata special pentru retete raw!

Tortul de mere nu este benefic sanatatii. Afla de ce, de la prof.dr. Mencinicopschi 

Ingrediente necesare pentru stratul de vanilie:
250 gr caju hidratat cu cel putin 12 ore înainte;
miere sau sirop de artar dupa gust (circa 5 linguri);
1 lingurita vanilie autentica Bourbon macinata;
1½ pahar apa.
*daca adaugati câteva fructe de padure în crema de vanilie veti putea obtine o culoare vibranta si un gust mai racoritor!

Ingrediente necesare pentru stratul de ciocolata:
4 linguri cacao cruda raw;
2 linguri pudra de aronia sau alte fructe (optional);
4 banane;
miere dupa gust (circa 5 linguri) sau sirop de artar sau îndulcitor slab caloric (stevia, xilitol, eritritol).

Topping pentru tortul nostru raw:
la alegere: fructe proaspete sau congelate, fulgi de migdale, petale de flori comestibile sau chipsuri de cocos.

Cum sa slabesti cu tort la micul dejun 

Mod de pregatire al tortului raw:
Adaugam toate ingredientele pentru blat în robotul de bucatarie si le mixam pâna când capata o consistenta uniforma. Punem o folie de plastic într-o forma de tort si întindem pasta obtinuta pentru blatul tortului nostru raw.

Spalam blenderul si adaugam ingredientele pentru stratul de vanilie. Mixam pâna obtinem o crema fina. Punem crema peste blatul de tort si apoi la congelator pentru 30 minute.

În blenderul curat adaugam ingredientele de la stratul de ciocolata în blender si procesam pâna obtinem crema.
Scoatem tortul din congelator si adaugam stratul de ciocolata. Din nou la congelator pentru 2 ore!

Decoram tortul cu fructe proaspete sau congelate, cu fulgi de migdale sau cu chipsuri de cocos!
Înainte de servire, lasam la temperatura camerei circa 3-5 minute.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tort delicios sanatos
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1624 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032834 (s)