News Flash:

Topul supelor pentru slabit

2 Decembrie 2016
1672 Vizualizari | 0 Comentarii
Supa este cel mai recomandat fel de mancare cand vine vorba de pierderea in greutate. Care este explicatia? Supele accelereaza digestia, trateaza constipatia, contin multi nutrienti si dau rapid senzatia de satietate, se digera foarte usor, combat balonarea si alte probleme de digestie.

Ai grija sa pui mereu un ingredient satios (ulei de masline, branza tofu, linte, ou, naut, fasole, orez, carne de pasare sau peste), este important ca supa sa tina de foame si sa iti ofere toti nutrientii de care ai nevoie. Daca supa e prea chioara, ti se va face foame la scurt timp dupa masa si vei fi tentata sa mananci diverse alimente care ingrasa.

Cum se prepara supa de oase, un medicament cu 10 beneficii

Daca supa e prea saraca in calorii si simti ca iti face mai rau foame, consum-o cu putina mamaliga, o felie de paine integrala sau cu un castronel mic de orez.

Ca sa slabesti, consuma supa atat la pranz, cat si la cina, iar intre mese ia gustari usoare (fructe, morcovi, nuci, seminte).
Care sunt cele mai recomandate supe cand vine vorba de slabire?

1. SUPA DE VARZA

Ingrediente:
- un sfert de varza;
- o ceapa;
- cateva ciuperci;
- 2 catei de usturoi;
- un sfert de radacina de telina;
- 2 morcovi;
- 2-3 buchetele de conopida;
- o mana de fasole verde;
- un ardei gras;
- o lingura de orez;
- o cana de rosii cuburi la cutie;
- sare si piper dupa gust;
- 2 linguri ulei;
- patrunjel.

Mod de preparare:
Pune intr-o oala uleiul, lasa-l sa se incinga, apoi pune ceapa si usturoiul tocate marunt sa se inmoaie impreuna cu ciupercile tocate si ele cuburi plus o cescuta cu apa. Cand incepe ceapa sa se inmoaie, completeaza cu apa si adauga toate celelalte legume tocate cum iti place. De asemenea, nu uita de rosii. Cu 15 minute inainte sa iei ciorba de pe foc, pune orezul, sarea si piperul, iar la sfarsit verdeata.

Daca vrei supa mai acrisoara, pune la sfarsit si niste suc de lamaie.

Supa de ceapa frantuzeasca, un deliciu pe care trebuie sa il incerci

2. SUPA CU TOFU

Deoarece aceasta supa contine multe condimente, ea ajuta la accelerarea metabolismului.

Ingrediente:
- 2 linguri ulei;
- 2 morcovi, tocati rondele;
- un ardei gras tocat si el marunt;
- 1 ceapa tocata;
- o lingurita ghimbir maruntit;
- 2 catei de usturoi;
- un sfert de ceasca de sos de soia;
- o mana de mazare;
- 2 lingurite de otet de orez;
- 2 lingurite de ulei de susan;
- un sfert de lingurita de piper;
- un sfert de varza, tocata cum iti place;
- o bucata de tofu, tocata cuburi;
- sare dupa gust;
- patrunjel pentru ornat.

Mod de preparare:
Pune uleiul la incins intr-o tigaie, adauga ceapa, usturoiul, ghimbirul, ardeiul si morcovii. Amesteca pana cand incep sa se inmoaie. Adauga apa, sosul de soia, otetul de orez, uleiul de susan, mazarea si piperul. In timp ce aceste ingrediente fierb, prepara branza tofu. Pune cuburile de tofu in ulei incins si lasa-le sa se rumeneasca pe ambele parti. Dupa ce se prajesc, pune-le pe un servetel ca sa absoarba uleiul.

Lasa supa sa fiarba vreo 15 minute, apoi adauga varza, branza tofu si mai lasa-le sa fiarba inca 10 minute. Orneaza cu patrunjel si serveste cu orez.

3. SUPA DE LINTE CU LEGUME

Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline;
- 2 catei de usturoi, pisati;
- 2 dovlecei curatati de coaja si tocati cubulete;
- 6 linguri de linte rosie;
- o lingurita de ghimbir proaspat, pisat si el la fel ca usturoiul;
- 2-3 morcovi, curatati si tocati cum iti place;
- o mana de broccoli;
- o mana de conopida;
- un ardei iute mic;
- o mana de fasole verde;
- telina;
- un ardei gras;
- cateva rosii cherry taiate jumatati;
- o mana de varza tocata cum iti place;
- 3 cepe fierte puse in supa la fiert intregi si scoase dupa ce s-au inmuiat;
- verdeata;
- lamaie.

Mod de preparare:
Pune intr-o oala la fiert toate ingredientele, mai putin ghimbirul, usturoiul si uleiul de masline, si lasa-le sa fiarba pana se inmoaie. Intr-o tigaie separat pune uleiul de masline la incalzit si adauga ghimbirul si usturoiul, lasa-le pret de o jumatate de minut, cat sa isi lase aroma, dupa care adauga uleiul cu tot cu ghimbir si usturoi in supa. Mai lasa-le sa fiarba vreo 5 minute, dupa care adauga verdeata. Acreste supa cu lamaie cat iti place.

Ai grija sa nu arzi usturoiul si ghimbirul.

sursa:dietetik.ro


supa mancare digestie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1644 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033078 (s)