News Flash:

Topul restaurantelor si fast-food-urilor in functie de antibioticele din carne

1 August 2016
561 Vizualizari | 0 Comentarii
Sanatatea noastra depinde in mare masura de ceea ce mancam. In zilele noastre, carnea a devenit o componenta importanta a dietei, reprezentand o sursa pretioasa de nutrienti. Din pacate, multe dintre beneficiile acestui aliment sunt neutralizate de antibioticele cu care sunt tratate animalele care furnizeaza carnea de consum.

Un studiu recent efectuat de organizatii americane din domeniul sanatatii si al mediului arata ca majoritatea restaurantelor din SUA servesc preparate care contin carne de vita, pui si porc provenita de la animale tratate cu antibiotice.
Utilizarea curenta a acestor medicamente contribuie la dezvoltarea unor bacterii imune la antibiotice standard, iar rezultatul este ca atunci cand oamenii se imbolnavesc medicamentele obisnuite nu isi mai fac efectul.

Companiile agricole sustin sa antibioticele ajuta la sanatatea animalelor, iar autoritatile spun ca aceste sunt utilizate numai sub supraveghere veterinara, dar criticii resping aceste pozitii. in opinia lor, antibioticele sunt folosite pentru ca animalele sa creasca mai repede si sa ajunga mai repede pe piata.

Fast-fooduri precum McDonald's, Subway, Starbucks, KFC sau Pizza Hut au luat note mici intr-un clasament realizat de site-ul Eatthis, in pofida masurilor luate in ultimul timp pentru a raspunde ingrijorarii clientilor.

Unele restaurante, precum Papa John's, au devenit deja lideri in privinta masurilor adoptate impotriva metodelor daunatoare din industria carnii. Cei de aici au renuntat sa serveasca produse din carne de pui tratati cu antibiotice de uz uman si veterinar, pentru a se ridica la inaltimea motto-ului "Ingrediente mai bune. Pizza mai buna", devenind primul lant national de pizzerii care a luat o astfel de masura.

Cum iti afecteaza sanatatea consumul de carne de la animale indopate cu antibiotice

Cum arata topul restaurantelor sigure
Clasamentul realizat de portalul Eatthis este condus de compania Chipotle, care a primit nota A, pentru ca restaurantele sale servesc de ani de zile carne fara antibiotice, iar fondatorul acesteia, Steve Ells, a vorbit in Congresul american in favoarea reducerii antibioticelor administrate animalelor din ferme.

Pe locul al doilea s-a plasat Panera Bread, tot cu nota A. Sub sloganul "Mancare asa cum ar trebui sa fie", restaurantele servesc carne de pui fara antibiotice, iar compania s-a angajat sa elimine 150 de ingrediente artificiale pana in 2017.

Intre companiile notate cu B in privinta continutului de antibiotice al produselor din carne se numara Chick-fil-A si Dunkin Donuts, in timp ce McDonald's, plasata pe locul cinci, a primit doar nota C.

McDonald's a facut progrese mari de cand produsele companiei au fost calificate ca avand cu cea mai scazuta valoare nutritiva. Grasimile saturate au fost eliminate, numarul caloriilor redus, iar numarul optiunilor sanatoase, precum salate si iaurturi, a crescut. McDonald's a primit insa note mici pentru ca permite inca prezenta de rutina a antibioticelor, in productia de carne de porc si vita.

Urmatoarele companii incluse in top au primit toate doar nota F in privinta prezentei antibioticelor, intre acestea aflandu-se Subway, Starbucks, KFC, Domino's, Taco Bell, Pizza Hut si Burge King.

Pizza Hut, de exemplu, a facut progrese in servirea unor produse sanatoase, precum pizza cu blat subtire, o gama de produse fara gluten si noi ingrediente, cum este spanacul, dar a luat nota mica in privinta antibioticelor.

9 lucruri despre antibiotice pe care trebuie sa le stii

sursa: profit.ro

carnea antibioticele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1582 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025508 (s)