News Flash:

Top 7 alimente pline de E-uri

20 Mai 2011
4512 Vizualizari | 0 Comentarii

Putine produse existente pe piata nu contin aditivi alimentari. Dupa gradul de periculozitate, aditivii alimentari, cunoscuti si sub numele de E-uri poti fi clasificati in trei categorii: foarte periculosi, mediu periculosi si inofensivi. Iata care sunt alimentele cu o cantitate foarte mare de E-uri, potrivit revistei Felicia:

1. Salamurile, mezelurile, carnatii, crenvurstii si pateurile
In general toate preparatele din carne sunt pline de ingrediente nesanatoase. Carnea este folosita in cantitati foarte mici, restul fiind tendoane, sorici, gelatina, plus aditivi alimentari periculosi. Preparatele din carne contin doi dintre cei mai periculosi aditivi: nitritul de sodiu (E 250), considerat cancerigen, si glutamatul monosodic (E621), un puternic neurotoxic, al carui consum poate declansa maladiile Alzheimer, Parkinson, Huntington. 

2. Dropsuri, jeleuri gumate si prajituri
Dulciurile din comert sunt adevarate bombe de aditivi alimentari. Dropsurile, jeleurile gumate, prajiturile sunt colorate artificial si au prea mult zahar sau  inlocuitori ai acestuia. 

3. Sucurile si bauturile carbogazoase 
Oferta de sucuri acidulate si de alte bauturi carbogazoase este foarte bogata. Din pacate, compozitia lor nu are aproape deloc ingrediente naturale. Aspartamul, acidul ciclamic, benzoatul de sodiu, acesulfamul K, caramelul, dau un gust placut sucurilor, dar nu ofera organismului ceva sanatos, care sa ne stinga setea fara amenintari.

4. Gemurile
Multe gemuri din comert contin indulcitori artificiali periculosi: acesulfat de potasiu (E950) cu efect cancerigen, risc de leucemie, de tumori pulmonare si acidul ciclamic (E 952) cu efect cancerigen la nivel renal si care afecteaza sistemul imunitar, nervos si cardiovascular. 
    
5. Branza topita 
Branza topita din comert este departe de a fi un aliment sanatate. Cele mai periculoase E-uri folosite sunt: caragenanul (E 407) recent asociat cu efectul cancerigen, difosfatii (E 450) care scad densitatea osoasa generand osteoporoza, si polifosfatii (E 452) care reduc echilibrul calciu - fosfor din organism. 

6. Chipsurile cu arome
Chipsurile, in special cele cu arome, contin cativa aditivi alimentari periculosi: glutamatul monosodic si ribonucleotidele de sodiu. 

7. Guma de mestecat 
De la guma de mestecat nu trebuie sa te astepti sa aiba o compozitie nutritiva, dat fiind faptul ca nu ne hranim cu ea. O folosim pentru a avea o respiratie curata. Totusi, trebuie sa reducem consumul ei, mai ales in cazul copiilor. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aditivi alimentari glutamatul monosodic gemurile acidul ciclamic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1612 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014061 (s)