News Flash:

Top 5 alimente cele mai periculoase pe care ar fi bine sa nu le mananci

29 Ianuarie 2016
7465 Vizualizari | 0 Comentarii
Unii oameni au facut o pasiune din testarea de alimente noi si de arome ciudate. O pasiune care, uneori, poate fi mortala daca nu te informezi inainte de a manca ceva nou. Atunci cand calatoresti in strainatate esti tentat sa degusti din alimentele locului, dar faceti-o cu precautie, daca vreti sa reveniti acasa in siguranta.

Nu toate delicatesele sunt sigure pentru consum. Iata cateva alimente periculoase, pe care este mai bine sa nu le mananci:

Caju crud

Alunele caju sunt inconjurate de o coaja tare, care contine substante toxice si de aceea este necesar ca fructele sa fie supuse unui tratament termic pentru a neutraliza aceste substante. In cel mai bun caz, te vei alege cu o eruptie pe piele, dar daca vei consuma o cantitate mai mare, caju iti poate fi fatal.

Atentie! Acestea sunt cele mai periculoase produse alimentare!

Peste fugu
Delicatesa japoneza fugu, sau pestele-balon, este atat de periculoasa, incat cea mai mica eroare de preparare poate fi mortala. Acest peste este de obicei consumat crud, astfel incat numai bucatarii cu experienta stiu cum sa-l pregateasca. Organele interne ale acestui peste contin tetrodotoxina, o otrava letala, care este de 1.200 ori mai periculoasa decat cianura. Substanta paralizeaza muschii si duce la asfixiere. Nu exista antidot contra acestei toxine.

Scoici in sange

Sunt un tip de scoici care se gasesc in Oceanul Pacific, Oceanul Atlantic si Golful Mexic. Spre deosebire de surorile sale, care sunt sigure pentru consum, acestea ingera bacterii si virusuri, responsabilile de boli precum hepatita.

Este o specialitate din bucataria chinezeasca, pe care unii oameni o savureaza din plin. Ea este preparata foarte putin timp, 20 de secunde, astfel incat sangele sa fie cat se poate de proaspat. Iar cei care apreciaza aceasta mancare isi asuma toate riscurile, adica toate tipurile de hepatita. In China, au fost peste 300 mii de infectii, motiv pentru care au devenit ilegale in China.

Alimente din bucatarie care te pot omori

Sannakji

Sannakji este un fel de mancare traditionala din Coreea de Sud, pe baza de caracatita... vie, ciopartita si stropita cu sos de soia sau ulei de susan. Tentaculele inca se mai misca chiar si dupa preparare, ceea ce duce, uneori, la accidente nefericite. In Coreea de Sud se inregistreaza aproximativ 6 morti pe an din cauza axfisierii cu astfel de preparat.

Casu Marzu
Casu Marzu este o branza orginara din Sardinia. Se prepara din lapte de oaie, iar branza este infestata intentionat cu Piophila Casei, "musca de branza." Rezultatul este o bomba plina de viermi in stare avansata de descompunere. Larvele translucide, pot sari in sus, fiind singura branza pentru care ai nevoie de ochelarii de protectie cand o mananci.

Gustul este atat de puternic incat iti poate arde limba, iar larvele trec prin stomac nedigerate, cateodata supravietuind destul cat sa se inmulteasca in intenstine provocand diaree cu sange plus alte probleme de sanatate. Acesta este si motivul pentru care UE a interzis comercializarea ei.

arome ciudate caju crud peste fugu sannakji casu marzu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1662 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031722 (s)