News Flash:

Tinerete fara batranete cu Goji

3 Ianuarie 2011
6651 Vizualizari | 0 Comentarii

Goji este cunoscut de peste 2000 de ani in Tibet si folosit in medicina traditionala datorita numeroaselor beneficii curative. Este cultivat in China, Tibet si Mongolia. Se spune ca localnicii care consuma Goji zilnic, sub forme diferite - fructe uscate, ceai sau ca ingrediente in mincaruri, traiesc mai mult, mai energic si mai sanatos chiar si peste 100 de ani (s-a dovedit statistic ca in Tibet, numarul persoanelor cu virste peste 100 de ani este de 16 de ori mai mare ca in celelalte regiuni ale lumii).


Fructele de Goji sunt bogate in vitamine - C, B1, B2, minerale, betacaroten, polizaharide, amino acizi, uleiuri esentiale si alte elemente importante pentru organismul uman. Este cel mai eficient antioxidant - consumul a numai 20 grame de goji asigura necesarul zilnic de antioxidanti.


Utilizari
Fructele uscate de Goji pot fi consumate ca atare sau fierte. Gustul lor se apropie de cel de stafide.
Cele mai comune utilizari traditionale ale fructelor de goji au fost pentru: lipsa de energie, slabire generala, dureri de spate si de articulatii, ameteala, diabet, probleme de vedere, tuse si afectiuni respiratorii, impotenta sexuala. De asemenea, folosit intern, reduce efectele toxice ale chimioterapiei si radioterapiei. Pe cale externa da rezultate in arsuri, ulceratii, escare, degeraturi, furuncule.


goji antioxidant utilizari
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1504 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014669 (s)