News Flash:

Timpi de inmuiere pentru nuci si seminte cu coaja

16 Ianuarie 2017
1102 Vizualizari | 0 Comentarii
La fel ca cerealele, fructele cu coaja contin acid fitic, o substanta care le protejeaza de pradatori pana la maturizare. Acest acid împiedica digerarea completa a fructelor si semintelor.

La înmuierea în apa, fructele cu coaja îsi pierd acidul fitic si inhibitorii enzimatici, ceea ce înseamna ca pot fi digerate în totalitate fara efort, nutrientii continuti devendind usor disponibili pentru organism.

De ce este sanatate curata sa consumi miere cu nuci 

Iata timpul de înmuiere pentru diferite tipuri de seminte si fructe cu coaja:

1. Macadamia: 4 ore

2. Semintele de in: 6 ore

3. Nucile caju: 6 ore

4. Semintele de dovleac: 7 ore

5. Nucile: 8 ore

6. Nucile de pin: 8 ore

7. Semintele de broccoli: 8 ore.

8. Nucile pecan: 8 ore

9. Alunele: 8 ore

10. Migdalele: 12 ore

11. Semintele de lucerna: 12 ore

12. Boabele de naut: 12-48 ore


sursa:secretele.com

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cerealele acid fitic inhibitorii enzimatici
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1565 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020342 (s)