News Flash:

Tigarile cu arome si cele mentolate, interzise. Cand vor disparea total de pe piata

19 Octombrie 2016
2152 Vizualizari | 0 Comentarii
Tigarile cu arome
Pachetele inscriptionate conform vechilor reguli pot fi comercializate pana la 20 mai 2017. Camera Deputatilor a adoptat marti proiectul de lege al Guvernului care prevede interzicerea tigarilor care au capsule aromate in filtru si interzicerea comercializarii tigarilor mentolate incepand cu anul 2019, scrie Mediafax.
"in momentul in care va intra in vigoare legea, adica la 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial, vor trebui sa dispara de pe piata produsele cu tutun aromate, mai specific tigarile care in momentul de fata au capsule aromate in filtru. Cu data intrarii in vigoare a legii producatorii trebuie sa fabrice pachetele de tigari conform noilor reguli", a declarat Magdalena Ciobanu, expert in Ministerul Sanatatii, la finalul sedintei Comisiei juridice in care a fost dezbatut proiectul de lege al Guvernului.
Ea a afirmat ca tigarile mentolate vor mai putea fi comercializate pana in anul 2019. "Noul pachet de tigari va avea o imagine grafica pe 65% din suprafata pachetului. Aceste imagini voi fi pe ambele fete pentru ca nu fi posibil sa ascunzi imaginea in raftul de prezentare a produselor din tutun. Aceste imagini vor trebui schimbate la fiecare 1 ianuarie de acum incolo in asa fel incat oamenii sa nu se mai obisnuiasca cu imagiile si sa fie surprinsi de alte imagini", a mai spus expertul din Ministerul Sanatatii pentru controlul tutunului.
Potrivit acesteia, pachetele inscriptionate conform vechilor reguli pot fi comercializate pana la 20 mai 2017.
Proiectul de lege adoptat marti are ca obiect de reglementare stabilirea conditiilor pentru fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe, urmarindu-se transpunerea integrala in legislatia interna a Directivei 2014/40/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 3 aprilie 2014 privind apropierea actelor cu putere de lege si a actelor administrative ale statelor membre in ceea ce priveste fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe si de abrogare a Directivei 2001/37/CE si a Directivei delegate 2014/109/UE a Comisiei din 10 octombrie 2014 de modificare a anexei II la Directiva 2014/40/UE a Parlamentului European si a Consiliului, prin stabilirea galeriei de avertismente ilustrate care trebuie utilizate pe produsele din tutun.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

interzicerea tigarilor aromate filtru
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1756 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027363 (s)