News Flash:

Terapia cu clorofila

7 Noiembrie 2011
5606 Vizualizari | 0 Comentarii

"Sangele verde", asa cum mai este numita clorofila reprezinta, alaturi de alti compusi valorosi din verdeturile proaspete, o sursa de viata, purificare, regenerare si vindecare a fiintei umane.

Descoperirea clorofilei ca substanta complexa, cu rol de baza in procesele de fotosinteza a adus o raza de lumina in deslusirea misterelor lumii vegetale si a permis totodata sa fie intelese in mod mai profund procesele prin care "alimentele verzi" (fructele si legumele proaspete, verdeturile etc.) pot constitui veritabile medicamente naturale.

In anii '40, studiile stiintifice puteau demonstra efectele remarcabile pe care clorofila le genereaza asupra fiintei umane. Evidentierea efectelor de accelerare a vindecarii ranilor, de regenerare si imbunatatire a calitatii sangelui si chiar anumite efecte deodorante pe care acest compus le are, a condus in acea perioada la o adevarata explozie a produselor pe baza de clorofila: de la pastele de dinti, la guma de mestecat, sucuri sau chiar anumite tipuri de hartie. Treptat insa, ea a disparut din atentia publicului, devenind obiectul de studiu doar al celor care au inteles ca valoarea clorofilei, de fapt a tuturor vegetalelor proaspete, poate constitui o modalitate de vindecare cu totul aparte.

Un specialist american renumit, dr. Bernard Jensen, a studiat aceasta substanta vegetala timp de mai bine de 40 de ani, iar concluziile la care el a ajuns au fost uluitoare: de la afectiuni hepatice, la anemie, de la tulburari de digestie, pana la afectiuni grave cum sunt diabetul, astmul sau chiar cancerul, extractele pe baza de clorofila, "bauturile verzi" sau pur si simplu consumul preponderent de verdeturi (sub forma unor cure intensive) pot determina imbunatatiri radicale ale starii de sanatate. De altfel, sutele de cazuri vindecate precum si amploarea pe care activitatea doctorului Jensen a luat-o in special in anii '90 constituie dovezi cu adevarat convingatoare ale eficientei tratamentelor sale.

Doctorul in chimie Richard Willstatter, de origine germana, a determinat inca din 1913 faptul ca clorofila are o compozitie foarte asemanatoare cu aceea a hemoglobinei din sangele uman. Daca in cazul hemoglobinei, compusii de baza sunt carbonul, oxigenul si azotul, grupati in jurul unui atom de fier, in cazul clorofilei vom regasi aceleasi elemente componente, grupate insa in jurul unui atom de magneziu.

Pornind de la aceste constatari a fost simplu pentru terapeutii pasionati de universul vegetal sa constate ca administrarea unor "concentrate naturale" bogate in clorofila determina in scurt timp imbunatatirea calitatii sangelui uman. Mai multe cazuri de anemie, rezistente la formele clasice de tratament, au fost ameliorate considerabil dupa numai doua saptamani de utilizare a preparatelor vegetale.

Odata ajunse in organismul nostru, remediile pe baza de clorofila isi incep actiunea complexa, determinand modificari la nivelul tuturor sistemelor importante ale corpului: sangele este gradat imbogatit si purificat, ficatul este drenat, eventualele tulburari digestive sau chiar anumite forme de ulcer sunt mult atenuate, vindecarea diferitelor inflamatii este accelerata. Obtinerea unor astfel de efecte printr-o alimentatie adecvata, cu produse bogate in clorofila, este o idee incurajatoare si reprezinta o modalitate accesibila oricui.

Tratamente cu clorofila
Oricare dintre verdeturile pe care le utilizam curent in alimentatie (fie ca este vorba de marar, patrunjel, telina, salata verde, spanac sau chiar anumite tipuri de mladite proaspete ale unor cereale) constituie surse ieftine si accesibile de clorofila in stare naturala. Astfel, prima forma de a prelua substantele de care organismul are nevoie, mai ales pentru tulburarile mentionate, este aceea de a consuma de mai multe ori pe zi salate proaspete din verdeturi.

Se recomanda ca una dintre mesele zilnice sa fie constituita exclusiv din astfel de salate de verdeturi, la care se mai pot adauga ingredientele binecunoscute: ulei, condimente, sare si eventual suc de lamaie. Pentru ca efectele sa fie stabile in timp, este necesar ca o astfel de cura sa dureze minim 2 luni. In plus, trebuie sa tinem cont de faptul ca, daca planta sau alimentul ales este mai verde, cantitatea de clorofila este mai ridicata si, fireste, efectul mai rapid.

Dr. N.W. Walker afirma in cartea sa „Sucuri vegetale proaspete" regenereaza si cladesc corpul nostru. Ele contin toate mineralele, sarurile, enzimele, vitaminele necesare corpului uman, mai ales cand sunt folosite proaspete, crude si extrase cu grija (adica fara fierbere, fara manipulari in vase de metal, fara expunere indelungata la aer) din vegetale.

Pentru cei care, din diferite motive, nu suporta sau nu pot consuma salatele de cruditati, precum si pentru cei la care exista in mod special necesitatea unui aport mai mare de lichide in organism, metoda descrisa in continuare este cat se poate de practica: tulpinile si frunzele verzi, proaspete, ale plantelor alese pentru a realiza extractul lichid bogat in clorofila, se taie longitudinal (in lungul tulpinilor), iar frunzele se maruntesc (dar nu foarte fin) cu ajutorul unui cutit. Intreaga cantitate de plante astfel pregatite se lasa in apa distilata sau apa curata de izvor timp de 1-2 ore, pana cand intregul amestec capata o placuta culoare verde. Acesta este semnul care indica faptul ca seva plantei, impreuna cu clorofila s-au extras in preparatul astfel realizat. In final, lichidul obtinut se filtreaza printr-un tifon des si se bea fie imediat, fie in mai multe reprize.

O varianta "moderna" de preparare presupune combinarea apei proaspete cu cantitatea necesara de verdeturi intr-un mixer electric, omogenizarea si apoi filtrarea atenta a intregului amestec.

Atentie! Extractul natural realizat astfel nu trebuie sa fie pastrat nici macar la frigider mai mult de 6 ore. Ideal este sa se consume imediat dupa preparare.
Cateva cantitati orientative: pentru 1 litru de apa de izvor este suficient sa folosim cca. 200 de grame de verdeturi maruntite. Aceasta este o cantitate suficienta pentru o zi de "tratament".

Metoda rapida de purificare a organismului cu ajutorul clorofilei
In cazul unor perturbari gastrice sau intestinale, precum si in cazul persoanelor care au urmat o alimentatie bazata in special pe carne si alimente suprarafinate si la care se resimte necesitatea unei "curatiri" mai serioase a organismului, se poate recurge la o "metoda de forta". Aceasta metoda (destul de usor de aplicat in comparatie cu alte tratamente) presupune, de fapt, ca o zi pe saptamana sa nu se consume nimic altceva in afara de extractele concentrate din clorofila, realizate prin metoda descrisa anterior. Utilizarea unor plante adecvate, cu proprietati tonice si purificatoare va determina ca ziua de post sa fie o... adevarata sarbatoare pentru organism, care astfel va putea sa isi restabileasca echilibrul.

Dupa o perioada de mai multe luni in care saptamanal am realizat cu strictete o astfel de cura, consumand cel putin 2 litri de "bautura verde" pe zi, vom remarca transformari semnificative prin cresterea tonsului in intreaga fiinta si prin reglarea considerabila a metabolismului.

Efectele de dezintoxicare cele mai puternice le au: salata verde, frunzele de leustean, frunzele de telina, frunzele de macrisul iepurelui (sunt utilizate si in intoxicatii cu mercur sau plumb). Efectele tonice cele mai puternice le au: frunzele de patrunjel si de telina, frunzele de urzica (sunt si un antianemic puternic).


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

clorofila
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1758 (s) | 23 queries | Mysql time :0.037348 (s)