News Flash:

Tehnici osteopatice

29 Septembrie 2011
4540 Vizualizari | 0 Comentarii

Osteopatia este o medicina holistica, neconventionala care vizeaza restabilirea sanatatii prin restabilirea micromobilitatii fiziologice in zonele afectate care au fost descoperite prin diagnosticul osteopatic specific.

Separarea pe familii de tehnici tine cont de modalitatea lor de executie, o sedinta de osteopatie presupunand adesea un amestec al acestora, iar predominarea unei familii in cadrul unui tratament nu este decat rezultatul preferintelor terapeutului si sensibilitatii sale.

Afectiuni care pot fi tratate prin osteopatie 

Tehnicile osteopatice sunt aplicate in urma unui diagnostic osteopatic, coroborat de principiile si filozofia osteopatica. Ele urmaresc restabilirea unui echilibru global, fiecare tratament luand in considerare unitatea corpului uman si unicitatea sa in momentul tratamentului.

1. Tehnicile functionale
Necesita participarea activa a pacientului si se fac in sensul leziunii, cu sau fara parghie. Ele au drept scop stimularea facultatilor de autovindecare.

2. Tehnicile structurale
Mobilizeaza strucutura osoasa si sunt adesea insotite de un "poc" caracteristic. Osteopatul respecta intotdeauna barierele fiziologice, scopul acestora fiind restabilirea tensiunilor periarticulare si repozitionarea de facto a articulatiilor.

3. Tehnici viscerale
La nivel visceral exista o dinamica precisa. Aceste tehnici tind sa restabileasca aceasta dinamica afectata de multiple cauze (pshihice, alimentare, posturale, traumatice, chirurgicale, etc.) Prin restabilirea dinamicii organului se restabilieste functia organului.

4. Tehnici fasciale
Fasciile sunt locul unei miscari perpetue, jucand un rol fundamental: structural, biomecanic, cardiac, respirator, circulator, in metabolismul grasimilor, neurologic, in conducerea si emiterea mesajelor. 

Tehnicile fasciale foarte numeroase tind sa restabileasca mobilitatea fasciala, actionand in felul acesta la toate aceste niveluri.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

osteopatia tehnicile osteopatice tehnicile functionale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1525 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021039 (s)