News Flash:

Te-ai intrebat vreodata de ce plange un bebelus? Afla aici

7 Ianuarie 2014
1340 Vizualizari | 0 Comentarii
Toţi bebeluşii plang. Se întamplă însă ca uneori bebe să se mai oprească! Chiar dacă ţi se pare că nu are niciun motiv de plans, specialiştii spun că un copil nu plange degeaba aproape niciodată.
De ce plange bebe?
Uneori este greu să-ţi dai seama de ce plange. Dar rolul tău este de a răspunde cat mai prompt nevoilor sale. Bebeluşii nu pot fi răsfăţaţi. E imposibil să le oferi prea multă dragoste sau prea multă atenţie.
Deci… de ce plange?
Unul dintre motivele pentru care copilul plange este acela de a-ţi comunica o nevoie sau un disconfort – poate că îl doare ceva, îi este foame, sete, frig sau s-a plictisit. Ori vrea doar să fie ţinut în braţe. Mulţi bebeluşi continuă să plangă şi dacă nevoile lor de bază sunt îndeplinite, chiar şi atunci cand sunt ţinuţi în braţe.
Dacă nu are nicio problemă de sănătate, atunci e posibil să aibă un disconfort emoţional – copiii sunt foarte vulnerabili, pot avea experienţe confuze încercand să înţeleagă ce se petrece în jurul lor şi de multe ori pot fi speriaţi sau suprastimulaţi. Toate aceste emoţii se adună şi, exact ca şi la adulţi, stresul acesta trebuie eliminat. Studiile arată că pentru oamenii de toate varstele, o porţie bună de plans echilibrează balanţa emoţională.
Ce poţi face?
In primul rand vezi de ce plange – trebuie schimbat, îi e foame sau frig.

Dacă nu se linişteşte, ia-l în braţe şi lasă-l să plangă. Are nevoie de apropierea fizică de tine şi de atenţie. Nu lăsa niciodată copilul să plangă singur.
Nu înseamnă că dacă plange şi la tine în braţe, te respinge. Ci doar că… a găsit un umăr pe care să plangă. Pană nu demult se credea că un copil ţinut în braţe devine răsfăţat. S-a constatat însă că bebeluşii plang mai puţin dacă nevoile lor sunt îndeplinite deoarece învaţă să aibă încredere în adulţii care îi îngrijesc.
Incearcă să-l linişteşti
Iată ce poţi încerca:
• ţine-l în braţe sau leagănă-l;
• plimbă-te cu el prin casă sau afară
• ajută-l să elimine posibilele gaze
• mangaie-l uşor pe burtică sau pe spate
• ţine-l în braţe sau aşează-l în aşa fel încat să poată vedea ce se întamplă în jurul lui
• vorbeşte-i pe un ton cat mai calm sau cantă-i 
• oferă-i suzeta
Ce încearcă el să-ţi spună? Poate fi oricare din aceste variante: mi-e foame; mă doare burtica; nu mă simt bine; scutecul meu trebuie schimbat; mi-e frică; vreau în braţe; m-am plictisit; sunt obosit; mă simt singur.
Nu dispera!
Să fii mămica unui nou-născut este extraordinar dar şi foarte greu. Dacă bebeluşul mai şi plange mult, atunci e şi mai greu. Nu te sfii să ceri ajutor dacă ai nevoie. Faptul că plange nu îi face rău. Acceptă pur şi simplu că ai un copil care plange mult şi în niciun caz nu te învinovăţi că nu eşti în stare să-l linişteşti Şi gandeşte-te că, pe măsură ce bebeluşul creşte va învăţa să comunice din ce în ce mai bine şi să-ţi spună ce are nevoie. In cele din urmă plansul se va opri.
Sfat mami: dacă bebeluşul plange din ce în ce mai mult, aparent fără motiv, pe perioade lungi de timp şi nimic din ce faci nu reuşeşte să-l liniştească, este cazul să apelezi la medic. De asemenea, un consult medical e necesar dacă bănuieşti că plansul e cauzat de durere sau boală. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bebelusul plange
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1564 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014270 (s)