News Flash:

Tarta cu cartofi si branza de vaci: reteta sanatoasa pentru o masa usoara

12 Iulie 2016
2273 Vizualizari | 0 Comentarii
Tarta cu cartofi si branza de vaci
Tarta cu cartofi si branza de vaci este ideala pentru masa de pranz sau cina.
Ingrediente:
125 g branza de vaci slaba si cremoasa
3 linguri de lapte
4 linguri de ulei
5 oua
sare
200 g faina
1/2 de lingurita de praf de copt
300 g cartofi fierti in coaja
300 g hribi
1 ceapa
200 g unt
piper
cate 1/2 de lingurita de nucsoara si de coriandru macinate
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 220°C (cuptorul cu ventilatie la 200°C). Branza de vaci se freaca cu laptele, uleiul, un ou si putina sare.
Se incorporeaza apoi faina si praful de copt (amestecate) si se prepara un aluat neted. Acesta se aseaza intr-o tava cu fundul detasabil unsa in prealabil, iar marginile se lipesc bine de laterale.
Cartofii se cojesc si se taie felii. Hribii se curata, se freaca cu o carpa umeda si se taie, de asemenea, felii. Ceapa se cojeste si se taie cubulete.  Dupa aceea, ceapa se caleste in 50 g de unt incins. Se adauga hribii si dupa 3 minute cartofii.
Se asezoneaza totul cu sare, piper, nucsoara si coriandru.
Compozitia de ciuperci si cartofi se toarna peste aluat, dupa care tarta se coace timp de circa 25 de minute. In continuare, se incinge untul ramas intr-o tigaie, pana cand se clarifica. Dupa aceea, se lasa sa se raceasca.
La ouale ramase se separa albusurite de galbenusuri. Untul topit se amesteca cu galbenusurile. La final, acest mix se toarna peste tarta, care se mai coace inca 5 minute.
sursa: restaurantedelux.ro

pranz cina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1688 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033836 (s)