News Flash:

Super-aliment creat de japonezi: orezul alb la fel de sanatos ca orezul brun

21 Februarie 2011
3973 Vizualizari | 0 Comentarii

Un grup de cercetatori japonezi a reusit sa creeze un nou tip de orez care are gustul orezului alb, dar calitatile nutritive ale orezului brun, nedecorticat. Orezul brun este considerat mai sanatos deoarece este mai bogat bogat in fibre, vitamine si minerale.

Atat orezul brun, cat si cel alb provin de la aceeasi planta, orezul alb nefiind altceva decat orez brun supus proceselor de decorticare, in care mai multe straturi de la suprafata bobului sunt indepartate in mod mecanic. Odata cu acest procedeu sunt insa indepartate si anumite substante benefice aduse sistemului circulator.

Acele substante au fost cercetate de Satoru Eguchi, specialist in studiul afectiunilor cardiace, de la Facultatea de Medicina a Temple University, SUA. Cercetările lui s-au concentrat asupra unui hormon denumit angiotensina II, care joaca un rol in ingrosarea peretilor arteriali. Experimentele au aratat ca substantele din stratul superficial al bobului de orez blocheaza aceasta actiune a angiotensinei II.

Pornind de la aceste date, a fost creat un nou tip de orez alb, denumit Kinme Mai, care mentine calitatile orezului brun, avand insa gustul si textura similare celor ale orezului alb, preferat de consumatori. Cercetatorii sustin ca acesta este foarte bun pentru functionarea optima a inimii, protejand arterele de temuta ateroscleroza. Momentan, orezul Kinme Mai se vinde doar în Japonia.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

satoru eguchi angiotensina ii
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1279 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013629 (s)