News Flash:

Sunt daunatoare pentru inima alimentele prajite?

1 Decembrie 2012
1983 Vizualizari | 0 Comentarii

Un studiu spaniol a analizat obiceiurile alimentare şi metodele de gătit a 40.000 de persoane cu vârste cuprinse între 29 şi 69 de ani într-o perioada de 11 ani.
Participantii au avut de descris ceea ce mănâncă şi cum gătesc – dacă fierb produsele, daca le prajesc, sau daca le coc.
Nici unul dintre voluntari nu au avut boli de inima inainte de studiu, dar în final au fost 606 cazuri legate de probleme cardiace şi decese 1134.
Oamenii de stiinta au descoperit o legătură între cantitatea de grasimi consumate (pentru gatit) si riscul crescut al bolilor de inimă, dar ei explica faptul că descoperirea nu înseamnă a manca în fiecare zi cartofi prajiti si alte delicii de grasime. Experţii se unesc în jurul ideii că alimentele prajite nu sunt neapărat rele pentru inima.
Spaniolii utilizeaza ulei de măsline sau ulei de floarea-soarelui (grasimi nesaturate), pentru a praji in loc de ulei – unt sau untură de palmier. Alimentele prajite contin calorii, deoarece absorb grasime si pot creste in kilograme.
În ţările mediteraneene se mănânca mult alimente prajite, dar este folosit în principal ulei de măsline şi ulei de floarea-soarelui. Acolo, oamenii de stiinta au descoperit nici o incidenţă crescută a bolilor de inima ca urmare a adoptării de mâncăruri prăjite.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

studiu spaniol obiceiurile alimentare probleme cardiace
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2123 (s) | 34 queries | Mysql time :0.066010 (s)