News Flash:

Suma uriasa pe care omenirea o va plati in viitor din cauza problemelor de sanatate cauzate de obezitate

11 Octombrie 2017
210 Vizualizari | 0 Comentarii
Una dintre bolile secolului va conduce la cresterea enorma a costurilor mondiale pentru tratamentul bolilor, arata estimarile facute la nivel global in aceasta cauza.
Costurile tratamentului pentru bolile cauzate de obezitate la nivel mondial vor ajunge la 1,2 trilioane de dolari incpand cu anul 2025, daca nu se iau masuri rapide pentru stoparea acestei adevarate epidemii de obezitate care se manifesta la nivel mondial. 
Obezitatea si fumatul sunt doua dintre principalel cauze care stau la baza cresterii alerte a numarului de cazuri de cancer, atac de cord, infact si diabet la nivel mondial, fiind incluse toate in categoria bolilor netransmisibile. Acestea sunt, de asemenea, principalele cauze ale mortalitatii la nivel global. 
Statele Unite se confrunta, in prezent, cu cea mai mare factura in ceea ce priveste costurile pentru tratarea celor ajunsi in situatii critice din punct de vedere medical, ajungand la suma de 555 miliarde de dolari pentru ultimii opt ani. Totusi, toate tarile lumii se confrunta cu aceleasi probleme. 
In urmatorii opt ani, expertii avertizeaza in urmatorii opt ani costurile pentru tratarea bolilor asociate obezitatii vor ajunge la 390 miliarde de dolari in Germania, la 251 miliarde de dolari in Brazilia si 237 miliarde de dolari in Marea Britanie. 
Cifrele sunt estimari ale Federatiei Mondiale pentru Obezitate, acest organism transmitand ca in 2025 vor exista 2,7 miliarde de persoane obeze la nivel mondial si o mare parte dintre acestea va ajunge sa aiba nevoie de ingrijiri medicale de specialitate. Un calcul simplu ne arata ca o treime din populatia planetei va ajunge sa fie supraponderala sau obeza in urmatorii opt ani.  
Specialistii de la Federatia Mondiala pentru Obezitate sustin ca anual, costurile tratamentului bolilor survenite ca urmare a obezitatii, cum ar fi diabetul sau bolile de inima, cresc alarmant. Astfel, este nevoie de actiuni ferme si rapide in vederea scaderii incidentei obezitatii. 
sursa: gandul.info

tratamentul bolilor obezitate epidemii obezitatea fumatul
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1589 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016962 (s)